Készült: 2020.09.20.20:36:26 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

283. ülésnap (2013.05.28.), 182. felszólalás
Felszólaló Hanó Miklós (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:43


Felszólalások:  Előző  182  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HANÓ MIKLÓS (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Szilágyi úr hozzászólásához szeretnék hozzászólni. Én is végigültem reggel óta a dolgokat, várva a földtörvényre, és azt látom, hogy mindenáron az államban látja a hibát, hogy az államot miért keverjük újra bele. Én meg azt látom a világban, hogy ahol az állami szerepvállalást visszahozzák, ott rendeződnek a dolgok. Itt azt vártuk, hogy a nagy piacgazdaság majd versenyként helyzetbe hoz bizonyos dolgokat, jól fog működtetni, és most látjuk, hogy ez omlik össze, s ott, ahol az állam korrekt, és az államot demokratikusan választják, működik, mert nem mindegy, mert az olyan állam, ahol diktatúra meg egyebek vannak, az egy olyan rendszer, de ahol demokratikusan megválasztják, az remélhetőleg a társadalomért akar tenni.

Most olyan rendszerborulás van, és ahogy az államtitkár úr nagyon jól felvázolta - hol hevesebben, hol higgadtabban, de mindig jól érvelve -, azt látjuk, hogy újra kell az egészet gombolni, újra kell csinálni az egész rendszert, ehhez meg pénz kell. Ki tud ehhez igazán úgy biztosítani forrást, hogy ne nyúzza a népet? Az állam. Ha ugyanis beengedjük a piacot, a piac mindig arra törekszik, hogy hol van profit, hol lehet hamarabb profitot találni, és nem abba az irányba mozog, hogy azt a rendszert hogyan lehet normálisan úgy felépíteni, hogy ebből utána később, ha nem is szerez profitot, de legalább a szemetet rendesen kezelve lehet hasznosítani a dolgokat.

Úgy gondolom, hogy nem kell ezt az állami szerepvállalást annyira bántani, hisz látjuk akár Angliától kezdve a világban sok helyütt, hogy ha az állam szerepvállalása újra előtérbe kerül, akkor bizony jobban működik a rendszer.

Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  182  Következő    Ülésnap adatai