Készült: 2020.07.12.15:01:06 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

256. ülésnap (2010.02.22.), 131. felszólalás
Felszólaló Dr. Fónagy János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:36


Felszólalások:  Előző  131  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. FÓNAGY JÁNOS (Fidesz): Köszönöm, államtitkár úr, a válaszát. Ugyanakkor ismételten kérnem kell, hogy egy ilyen összegű támogatás megítéléséről néhány héttel egy váltás előtt ne döntsenek érdemben. Tudom, hogy a fővárosnak is voltak hasonló vitathatóságú, egyébként céljait tekintve nagyon lényeges és fontos, csak koncepcionálisan más alapokon álló igényei, és ott ez a kérés meghallgattatott akár a regionális vezető, akár a megyei vezetés kérésére, és a minisztérium elállt vagy nem támogatta ezeket az igényeket.

Én továbbra is arra kérem az államtitkár urat, hogy éppen azért, mert valóban nagyon fontos dolgok ezek; valóban, mert évtizedekre határoznak meg dolgokat; valóban, mert az uniós támogatásoknak is az alapja, ne hozzák a következő szakmai irányítást egy olyan helyzetbe, hogy egypár héttel egy kormányváltás előtt hozott határozatokat felül kelljen bírálni, vagy pedig akár a pályázókat, az esetenként szakmailag erre kellő felkészültséggel és legitimitással rendelkező pályázókat egy lehetetlen helyzetbe hozzuk és elbizonytalanítjuk.

Kérem, hogy ha eddig nem tették ezt az egyébként valóban fontos lépést meg, most már ne tegyék. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  131  Következő    Ülésnap adatai