Készült: 2020.07.14.15:16:43 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

256. ülésnap (2010.02.22.), 127. felszólalás
Felszólaló Dr. Fónagy János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:46


Felszólalások:  Előző  127  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. FÓNAGY JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Az elmúlt időszakban számos olyan támogatási igény jelent meg, amelyeknek nyilvánvaló célja, hogy részben még a jelenlegi kormány regnálása alatt támogatási pénzekre zöld utat kapjon, illetve amelyek bevallottan hosszú távú stratégiát akarnak kidolgozni egy merőben más kormányzat idejére.

Ezek közé tartozik a vasúti stratégia elkészítésére vonatkozó támogatási igény, amely tudomásom szerint február 24-én kerül a KÖZOP-projekt zsűrije elé bírálatra. Hogy a tisztelt képviselőtársaim és a televízió nézői is jól értsék, 1 milliárd forintról van szó egy olyan stratégia elkészítésére, amelyről köztudott, hiszen az elmúlt két év másról sem szólt, hogy alapvetően más elveket vallunk a vasút, a közszolgáltató vasút szerepéről, mint az önök kormánya.

Nem az önök minisztériuma, ezt szakmailag tudom, hogy nem az önök körébe tartozik, de lévén, hogy a forrásgazdák önök, ezért a kérdést kénytelen vagyok önhöz intézni, hogy támogatni kívánják-e 1 milliárd forint támogatás megítélését egy olyan vasúti stratégia kimunkálására, amelynek alapelveivel vélhetően a következő kormányzat nem ért egyet, s amelynek a szakmai megállapításait mi évek óta vitatjuk.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  127  Következő    Ülésnap adatai