Készült: 2020.07.11.23:10:02 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

233. ülésnap (2009.10.19.), 104. felszólalás
Felszólaló Dr. Fónagy János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:58


Felszólalások:  Előző  104  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. FÓNAGY JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Az ország legnagyobb beruházása, az évtized legnagyobb összegű projektje a budapesti 4-es metró. Sajnos, a legnagyobb jelzőt kell használni a bizonytalanságra és a káoszra is, bizonytalanok a kivitelezési határidők, és bizonytalanok a költségek is.

Az elmúlt napokban kaptunk hírt arról, hogy a 2011 őszére tervezett próbaüzem idejét 2012 őszére halasztják el, technikai részletekkel nem untatom képviselőtársaimat. Pusztán emlékeztetőül szeretném mondani, hogy három évvel ezelőtt, még 2009 őszén akarták üzembe helyezni a 4-es metrót.

A mai napon már hallottuk itt a parlamentben azt a választ, hogy a 4-es metró nem kormánykompetencia. Ugyanakkor a kormány jelentős összegekkel, direkt összegekkel és jelentős garanciákkal is benne van ebben a projektben, amely, ismétlem: az ország legnagyobb ilyen vállalkozása.

A főváros összeomlott, de a fővárost gyakorlatilag húsz éve vezető szocialista-liberális szövetség csődöt mondott, és most nagy igyekezettel próbálják meg az egyik térfélről a másikra áttolni a kellemetlen dolgokat, így többek között a 4-es metróért való felelősséget is.

Tisztelettel kérdezem, hogy ki felelős a 4-es metróért ebben az országban, és ki fogja ezeket a megválaszolatlan kérdéseket, nevezetesen, hogy mikorra készül el, és körülbelül mennyiből, megválaszolni.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és a KNDP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  104  Következő    Ülésnap adatai