Készült: 2020.07.05.07:10:09 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

228. ülésnap (2009.10.07.), 76. felszólalás
Felszólaló Dr. Fónagy János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:39


Felszólalások:  Előző  76  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. FÓNAGY JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen. Kedves Kiss Képviselő Úr! A vasút nem támogatást kap, hanem azt a - közszolgáltatás bevételeiből meg nem térült - részét téríti meg az állam, amire köt vagy kellene kötnie közszolgáltatási szerződést. (Babák Mihály: Így van.)

Kedves Kovács Képviselő úr! Önök szokták mondani, hogy nagy örömmel hallottam szavait. Nem tudom, emlékszik-e ön még: volt egy Medgyessy Péter nevű miniszterelnök, s annak volt egy programja, a nemzeti közép, a demokratikus koalíció kormányának programja. Ennek a vitája 2002 májusában volt itt, ebben a Házban (A szónoki emelvényre mutatva:), és én ott fent álltam.

Két ügyben ajánlott akkor az ellenzék - nem most, két ciklussal ezelőtt, nyolc éve - abszolút biankót a kormánypártoknak. Az egyik a Vásárhelyi-terv volt, a másik a magyar vasút. Itt van írásban, engedelmével nem olvasom föl, készséggel átadom. (Felmutat egy iratot.) Biankót adtunk az akkori kormánynak és az azt követőnek mind a két területen. Önök nyolc év alatt a magyar vasúttal semmit nem csináltak, azon kívül, hogy a sitnyikjeiket esetenként odarakták, akik gazdálkodtak úgy és olyan céllal, ahogyan gazdálkodtak. Továbbra is állítom, hogy önök az elmúlt időszak rombolását ezzel a költségvetési indítvánnyal növelik. Ez nem a megújhodás vége, nem egy új folyamatnak az eleje, ez az eddigiek vége.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz padsoraiban. - Babák Mihály: Úgy van.)
Felszólalások:  Előző  76  Következő    Ülésnap adatai