Készült: 2020.11.27.21:56:00 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

188. ülésnap, 211. felszólalás
Felszólaló Lázár János (Fidesz)
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott miniszteri viszonválasz
Beosztás Miniszterelnökséget vezető miniszter
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:13

Felszólalások:  <<  211  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Tájékoztatni fogom képviselő urat tételesen írásban is, hiszen a szóbeli kérdés címéből nem derült ki, hogy mire vonatkozik majd konkrétan. Én írásban fogom önt tájékoztatni a részletekről.

Eddig a kormány elfogadta azt a kezdeményezését a kisebbségi önkormányzatnak, amely arra vonatkozott, hogy milyen részletben törlesszenek. Amit mondtak, azt fogadta el a kormány. A jövőben is méltányosságot ígérhetek és méltányosan fogunk eljárni.

Ön kész tényként kezeli a pénz ellopását, miközben az európai uniós jogszabályok eljárási rendjének megszegéséről van szó egyelőre, és nincs még vádemelés sem. Tehát bűncselekmény alapos gyanúja merült fel, de itt azt, hogy bűncselekmény történt volna, senki nem mondta. Tudomásom szerint a nyomozások még nincsenek ebben a stádiumban. Ráadásul azt is szeretném önnek elmondani, hogy ebben a politikai feljelentés színezete is benne van, hiszen különböző csoportok jelentgetik fel folyamatosan egymást. Ezt kellő nyugalommal, kellő korrektséggel, kellő higgadtsággal kell vizsgálnunk, mert egy kisebbségi csoport sorsával játszunk. Azt szeretném kérni, hogyha ön pozitív példákról is beszélne, hiszen ön liberális képviselőként, meggyőződésem szerint fontos lenne, hogy az integráció ügyével foglalkozzon, és ne csak a roma önkormányzattal való leszámolás legyen a fontos. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Felszólalások:  <<  211  >>    Ülésnap adatai