Készült: 2020.01.26.15:42:14 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

240. ülésnap (2009.11.09.), 285. felszólalás
Felszólaló Dr. Mátrai Márta Mária (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend utáni felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 3:39


Felszólalások:  Előző  285  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. MÁTRAI MÁRTA (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Lamperth Mónika egy héttel ezelőtt itt, az Országgyűlésben a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszterrel karöltve meggyalázta Kaposvárt.

Megalázott három pedagógust, akiknek annyi volt a bűnük, hogy havi 8 ezer forintért elvállalták a kaposvári Térségi Integrált Szakképző Központ felügyelőbizottsági tagságával járó feladatokat. Igen, jól hallották képviselőtársaim: 8 ezer forintról van szó.

Lamperth Mónika a törvény vélt szellemére hivatkozva hazugsággal vádolta az önkormányzatot. Hazugsággal vádolta annak ellenére, hogy jogászként tudnia kellene, illetve illene tudnia, hogy az általuk hozott jogszabályok tökéletesen megfeleltek, illetőleg az iskola tökéletesen teljesítette a jogszabályi kötelezettséget. Ugyanis időben közzétette holnapján a tisztséget betöltő személyek javadalmazását. Igen, a már említett 8 ezer forintot.

S ha már a jövedelmeknél tartunk, engedjék meg, hogy párhuzamot vonva megemlítsem: Lamperth Mónika közszereplése eddig 190 344 472 forintba került az embereknek. Ennyi pénzt vett fel országgyűlési képviselőként és miniszterként. Ismétlem: mindezt csak azért mondom, mert eközben nem átallja pellengérre állítani a kaposvári pedagógusokat 8 ezer, azaz nyolcezer forintért.

Nem gondolják, tisztelt képviselőtársaim, hogy egy elképesztő aránytévesztéssel állunk szemben? Nem gondolják, hogy a 190 millió forintot kereső Lamperth Mónika túlment a jó ízlés határán, amikor ország-világ előtt gyalázta saját városát, és ilyen helyzetbe hozta azt a három pedagógust?

Tisztelt Képviselőtársaim! A kaposváriak zokon vették Lamperth Mónika szereplését, kifejezetten rosszul esett nekik, hogy a képviselő asszony saját városát alázza meg. Az a Lamperth Mónika, aki egyébként az elmúlt három évben összesen hat felszólalásában említette meg Kaposvár nevét. Az a Lamperth Mónika, aki egyebek között beszélhetett volna arról, hogy országos példát adott a kaposvári modell. Megemlíthette volna, hogy a válság idején 4 ezer vállalkozásnak, vállalkozónak nem kell iparűzési adót fizetnie a somogyi megyeszékhelyen. Elmondhatta volna, hogy a város munkahelyteremtő alapjával és a közérdekű foglalkoztatással több mint ezer munkahelyet sikerült megmenteni egy év alatt. Arról is szólhatott volna Lamperth Mónika, hogy Kaposvár annak ellenére hozta előre a beruházásait, hogy a megnyert pályázataira egy fillért sem folyósított a mai napig a kormány. Ezt is csak azért tette - hogy elindította a beruházásokat a város -, hogy munkát adjon a helyi cégeknek s általuk a kaposvári embereknek.

Lamperth Mónika ilyen léptékű eredmények ismertetése helyett 8 ezer forintról beszélt. Ráadásul úgy, hogy nincs is igaza, úgy, hogy nem tájékozódott, mielőtt szólásra emelkedett. S ehhez a gyalázkodó beszédhez méltó partnerre talált Molnár Csaba kancelláriaminiszterben, aki a nyilvánvaló csúsztatás után nem utasította rendre a vádaskodó és aránytévesztő Lamperth Mónika képviselő asszonyt.

Köszönöm a megtisztelő figyelmet.
Felszólalások:  Előző  285  Következő    Ülésnap adatai