Készült: 2021.06.17.10:17:35 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

59. ülésnap (2010.12.13.), 364. felszólalás
Felszólaló Bödecs Barna (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:47


Felszólalások:  Előző  364  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BÖDECS BARNA (Jobbik:): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Mivel itt egy hosszabb polémia bontakozott ki Schwartz Béla polgármester úr személyiségével kapcsolatban, ezért én, bár nem a térségben élek, de az országos sajtóból november 18-áról idézném, hogy 26 millió forintos számlát nyújtott be Ajka város önkormányzata a vörösiszap sújtotta Kolontárnak, amiért a kórházukban ellátták a sérülteket.

Levélben Schwartz Béla polgármester úr egy táblázatban részletezi az Ajka által követelt 26 millió forintos tételt. Megfizettetnék Kolontárral a sérültek fekvő- és járóbeteg-ellátását 21 millió forint értékben, a kitelepítettek befogadására kijelölt sportcsarnok és iskolai tornatermek bérleti díját, 2,5 millió forint értékben, valamint az ennek okán keletkezett bevételelmaradást is. Felszámolták a polgármesteri hivatal elhelyezésével, koordinálásával kapcsolatos pluszköltségeket s a többi, s a többi. Ez nyilvánvalóan magas szinten mutatja azt az erkölcsiséget, amit Ajka baloldali városvezetése képvisel. Egyébként a közfelháborodás hatására ezt a számlát a történeti hűség kedvéért megemlítjük, hogy visszavonták, és úgy módosították, hogy majd az erre illetékes állami szervektől szeretnék megkapni a pénzt.

Úgy gondolom, hogy ezt a térséget a vörösiszap-katasztrófa fizikailag is kettéválasztotta, tehát ilyen értelemben is indokolt a devecseri kistérségi központ létrehozása. Köszönjük szépen a javaslat benyújtását. (Taps a Jobbik soraiban.)
Felszólalások:  Előző  364  Következő    Ülésnap adatai