Készült: 2020.09.22.10:48:12 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

241. ülésnap (2009.11.10.), 238. felszólalás
Felszólaló Domokos László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:11


Felszólalások:  Előző  238  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DOMOKOS LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. A nyugdíjnak értékálló jövedelemnek kellene lenni. Önök ebben az évben ezt levágták, lecsökkentették, és a jövő évben is ezt tervezik. (Török Zsolt: Emeljük!) Örömmel halljuk, hogy a 4,1 százalékot vissza akarják adni (Török Zsolt: Emeljük!), mert ez az inflációval összevetve jó esetben értékén tud maradni. De miután a múlt évben a bázishoz képest csökkenés történt, ezért sajnos a reálérték-csökkenés ténykérdés. Ezt lehet így is, úgy is magyarázni az embereknek, mivel ezt majd pluszban akarják odaadni, külön, valószínűleg márciusban, ezért nyilvánvaló, hogy valami köze van a választásokhoz, ehhez a szándékukhoz. De én azt gondolom, ezt ne vitassuk, ha a nyugdíjasok több pénzhez jutnak, azt gondolom, abban egyetértésre jutunk, bármit állítottak önök az előbb rólunk.

A mai nap a módosító javaslatok vitája, és államtitkár asszony mindenről beszélt, csak nem a módosító javaslatokról. Én szeretnék néhány munkahelyteremtő módosításról beszélni, mert meggyőződésem, hogy a gazdaság tud munkahelyeket teremteni, és azok a közmunkaprogramok, amelyek majd márciusig, áprilisig, májusig fognak tartani, az megint csak annak a 150 ezer embernek nagy segítséget ad, de alapvetően a választások előtti hónapokban, azt követően viszont a gazdaság teljesítményéhez nem járulnak hozzá érdemben, nem tud ettől a gazdaság megerősödni, de annak a néhány embernek a választásokig valóban egy segítség lesz.

Négy évvel ezelőtt is ez történt, csak utána Őszöd jött, és elmondták őszintén, hogy ennek nincsen semmilyen alapja. Azért akarjuk most fölhívni erre a figyelmet, hogy kellenek olyan inkubátorházak, olyan befektetési helyek, ahova a vállalkozások tudnak munkahelyeket teremteni, és nem az állam teremti meg. Ezért van javaslatunk Zsadányban, Kardoson és még más településeken is, ahol módosító javaslatban, kérném, ha ilyen jó szándékúan segítenek, államtitkár úr, akkor szavazza meg.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  238  Következő    Ülésnap adatai