Készült: 2020.09.19.14:25:59 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

241. ülésnap (2009.11.10.), 100. felszólalás
Felszólaló Domokos László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:36


Felszólalások:  Előző  100  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DOMOKOS LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Göndör István, ha támogatja, akkor miért nem a kormány nyújtotta be? Módosító javaslatokról szól a vita, támogassuk közösen, én erre hívtam fel a figyelmet, az összes többi pedig pikírt, rosszindulatú megszólalás volt.

Tények: 2002-ben, amikor már miniszterelnök volt Medgyessy Péter, ezt megígérte; Kóka János, amikor gazdasági miniszter volt, megígérte. Nyolc év alatt - én azt mondtam - lehetett volna talán néhány kilométert ebben az útszakaszban is építeni, elő voltak készítve az elkerülő utak, nem kívánták ezt megvalósítani. Ha önök is így gondolják, akkor nincs miről vitatkozni; majd a gombot, tudják, azt kell megnyomni, amivel a múltkor ezerötszázszor nemet nyomtak, akkor kell az igen gombot nyomni, erre kérem a támogatást.

Engedjék meg, hogy Bányai Gábor felszólalását még megtámogassam. Úgy gondolom, azért megdöbbentő, hogy a kormány tagja sajtótájékoztatót tartott a jövő évi költségvetés sorszámaival kapcsolatos kiadásokról. Tehát mi történik? Ez évi kötelezettségeket nem terveztek be a költségvetésbe, Katona államtitkár úr, és a 2010. évi költségvetésben akarják megtenni. Törvényszerű ez? Az államháztartás szerint helyes volt ez, amit Jauernik államtitkár úr mondott? Már ne haragudjanak, nem lehet ez évben eredményt hirdetni olyan sorra, amiről még most folyik a vita. Önök lebuktak! Akkor milyen költségvetésről beszélünk, ha a kormány már sajtózik és hirdeti, és azt mondja, hogy árvízvédelemre nincs egymilliárd forint, mert valamilyen más pályázati pénzre már elköltötték?

Én azt gondolom, ezt ki kell vizsgálni. Kérem majd a tájékoztatást erről a pénzügyminiszter úrtól. Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  100  Következő    Ülésnap adatai