Készült: 2019.12.15.11:36:33 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

170. ülésnap (2012.03.12.), 184. felszólalás
Felszólaló Kontrát Károly (Fidesz)
Beosztás Belügyminisztérium államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdést megválaszolja
Videó/Felszólalás ideje 1:42


Felszólalások:  Előző  184  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Az Országgyűlésnek, a kormánynak, a Belügyminisztériumnak, a rendőrségnek és valamennyi rendőrnek is az az érdeke, hogy a 2006-os őszi események rendőri beavatkozásai minden részletében ismertté váljanak. Ennek érdekében az Országos Rendőr-főkapitányság a rendelkezésére álló valamennyi ismert dokumentumot jegyzőkönyvezve átadta a szakértői munkacsoportoknak, egyben irodát és személyzetet is biztosított munkájuk eredményes teljesítése érdekében. Ezt követően sem a Belügyminisztérium, sem a rendőrség önálló vizsgálatot nem folytatott, hisz valamennyi ismert dokumentumot a parlamenti bizottság és Balsai István miniszterelnöki megbízott úr rendelkezésére bocsátották. Amennyiben mai határozatával az Országgyűlés a kormányt felhatalmazza vizsgálatok lefolytatására, akkor azt teljesíteni fogja.

Sajnos az eseményeket követően négy esztendő állt rendelkezésre az előző szocialista kormánynak, hogy a dokumentumokat felülvizsgálja, emiatt az irat- és képanyagok teljességének kérdése az előző kormány felelőssége, ezt sem a Belügyminisztérium, sem a jelenlegi rendőri vezetés nem tudja vállalni.

Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Amennyiben ön olyan bizonyítékok birtokában van, amelyek az iratok szándékos megváltoztatására vagy megsemmisítésére utalnak, a nyomozásra illetékes ügyészség irányába hivatalos személyként feljelentést kell tennie. (Zagyva György Gyula: Megtettem!) Megértettem, amit elmondott a kérdésében, hogy ezt a feljelentést megtette.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  184  Következő    Ülésnap adatai