Készült: 2020.10.29.11:26:03 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

257. ülésnap, 163. felszólalás
Felszólaló Dr. Karakó László (Fidesz)
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:12

Felszólalások:  <<  163  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. KARAKÓ LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Választókerületem központja, a régen jobb sorsra érdemes Tiszavasvári életét napjainkig leginkább az ICN Alkaloida 1996-ban történt felelőtlen privatizációja keserítette meg. Azóta a gyárban több mint kétezer munkahely szűnt meg, és ezzel hosszú időre kedvezőtlen helyzetbe hozta Tiszavasvári város, valamint szűkebb és tágabb környezete fejlődésének lehetőségeit.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyik zászlós hajójának elvesztése mellett Tiszavasvári polgárainak életét, testi épségét és közlekedésének biztonságát a várost átszelő 36-os főúton tarthatatlan mértékig megnövekedett közúti forgalom borzolja, nem beszélve a környezetszennyezésről, a zajról és az épületekben bekövetkezett értékcsökkenésről. 1990 óta több mint 300 százalékos növekedést mutatnak a mért forgalmi adatok: ez napi 17 ezer járművet jelent, percenként tizenkettőt, öt másodpercenként egyet. Ez elképesztően magas szám, elviselhetetlen és tarthatatlan állapot!

(Az elnöklést Harrach Péter, az Országgyűlés
alelnöke veszi át.)

Tisztelt Államtitkár Úr! A közlekedésbiztonság pártsemleges, ezért 2005. június 17-én a város lakosságának 20 százaléka, mintegy 2500 fő aláírásával kérte a polgármester és a képviselő-testület közbenjárását az ügy érdekében; nyomatékul forgalomlassításra is sor került. Mindezek figyelembevételével kérdezem: milyen megoldást lát államtitkár úr a kritikus és tarthatatlan helyzet megoldására Tiszavasváriban, továbbá van-e lehetőség a Tiszavasvárit elkerülő út megépítésére? Ha van, mikor valósul meg, ha nincs, miért nincs? Végezetül kérdezem: a végleges megoldásig van-e lehetőség sebesség- és súlykorlátozásra Tiszavasvári belterületén?

Várom megtisztelő válaszát. (Taps az ellenzéki oldalon.)

Felszólalások:  <<  163  >>    Ülésnap adatai