Készült: 2020.07.08.06:03:55 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

205. ülésnap (2005.03.08.), 80. felszólalás
Felszólaló Karakas János (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:24


Felszólalások:  Előző  80  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KARAKAS JÁNOS (MSZP): Karsai József biztos meg fog erősíteni abban, hogy cáfolom Pap János állítását. Anno harminc évvel ezelőtt, amikor főkertész voltam, és megspóroltam három növényvédelmet azzal, hogy előrejelzés alapján próbáltunk permetezni, úgy is megtermett a 400 tonna/hektár, és úgy megtermett a 100 mázsa kukorica hektáronként, hogy táblatörzskönyvben leírtuk, tápanyagvizsgálat volt és egyebek.

 

(11.40)

Ez környezetvédő és a környezetet figyelembe vevő gazdálkodás volt, de tulajdonképpen nem ez az igazi, és az én megítélésem szerint - egyetértve Orosz Sándorral - nem az a művelési forma, amit nekünk támogatni kell.

Pap Jánossal abban teljes mértékben egyetértek, hogy a termelési költségek szempontjából és a hozamoknál valahol honorálni kell, mert sokkal kevesebb szert használok, sokkal természetközelibb gazdálkodást folytatok, ott kell ezt igazából adni.

Tehát valahol, ahogy Gőgös Zoltán is mondta, vagy a kiírásban, vagy a hazai vagy az európai feltételrendszerben valami hibádzott és hibádzik, és nekünk valahol ezt korrigálni kell.
Felszólalások:  Előző  80  Következő    Ülésnap adatai