Készült: 2020.07.13.04:34:38 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

184. ülésnap (2004.11.09.), 127. felszólalás
Felszólaló Karakas János (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:24


Felszólalások:  Előző  127  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KARAKAS JÁNOS (MSZP): Tóth István Úr! Ön kellően demagóg! Demagóg, mert nem azt mondtam, amit ön beleértett. Igazából azt mondtam, hogy nem látok nagy gondot abból, ha a mezőgazdaságban foglalkoztatottak száma csökken. De azt is mondtam, hogy problémát látok abban, hogy az agrobiznisz részaránya csökken.

Tehát Gőgös képviselőtársamat megerősítve: ha a mezőgazdaságból élők részaránya csökken, az nem gond, az viszont óriási gond, ha a vidéki foglalkoztatottság csökken. Az, amikor Farkas Sándor azt mondja, hogy a helyben lakó gazdának... - lehet, hogy nem gazdának kell lenni mindenkinek, hisz Farkas Sándor is jól tudja, hogy ha, mondjuk, csemegekukoricát termelek, azt most már nagy, automata öntözőberendezéssel, több száz hektáron lehet, és nem kézzel kell letörni, hogy a vidéki foglalkoztatottság nőjön. Ebből nem lesz versenyképes gazdaság.

Ebből adódóan került ki abból a körzetből is sok ember a mezőgazdaságból, és az nagyon nagy gond, de ez a vidékpolitikának, illetve az egész kormánypolitikának a mindenkori feladata, nemcsak Magyarországon, hanem a világon mindenütt, hogy a kikerülők jövőjét, boldogulását segítse. Ezt jelenti a vidékpolitika, ezt jelenti a regionális politika, és ha Tóth István ezt nem tudja felfogni, akkor marad demagóg továbbra is.
Felszólalások:  Előző  127  Következő    Ülésnap adatai