Készült: 2020.11.27.09:21:15 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

156. ülésnap (2000.09.07.), 259. felszólalás
Felszólaló Halász János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:36


Felszólalások:  Előző  259  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HALÁSZ JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nem visszaélve a türelmükkel, fontosnak tartom, hogy reagáljak Pál Béla iménti felszólalására. Teljesen egyetértünk. Azt gondolom, hogy valóban nem szerencsés, hogy egy országgyűlési bizottság közvetlenül is, igaz, pályázati úton, azt gondolom, egyre inkább elvszerűen támogatásokat oszt. Meg kell találni azt a módot, amellyel nem sérül a civil szervezeteknek juttatott összegek nagysága, az az elv, hogy támogassuk őket, de ez ne a bizottságon keresztül történjen.

Az első lépés ebben persze az, hogy kísérletet is kell tenni arra, hogy egy bizottság és a parlament ne csúnya politikai viták mentén ossza el ezt a támogatást, hanem lehetőleg egyeztetve és a civil szféra érdekeit vizsgálva.

Szeretném önt emlékeztetni arra, hogy az előző ciklusban ez sajnos nem sikerült így. Ebben a ciklusban viszont minden évben így sikerült, hisz a bizottságon belül és itt, a Házban is több mint 80, tavaly több mint 90 százalékos többséggel fogadtuk el ezt a támogatási javaslatsort. Ezzel együtt nem mondom azt, hogy jó ez az út, keresni kell a megoldást. Ugyanakkor felhasználom az alkalmat, hogy megköszönjem azt, hogy ez így történt, hiszen ehhez mindnyájan kellettünk, és már elindultuk egy olyan úton, amikor lehet, hogy közösen megtaláljuk a jó finanszírozási lehetőséget, nem feltétlenül a bizottságon keresztül.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  259  Következő    Ülésnap adatai