Készült: 2020.01.25.21:48:02 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

237. ülésnap (2012.11.13.), 116. felszólalás
Felszólaló Demeter Zoltán (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:18


Felszólalások:  Előző  116  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DEMETER ZOLTÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! Tisztelt Szakszervezet! Nekünk, magyaroknak talán a legnagyobb hibánk az, hogy gyorsan felejtünk. Ezt mondotta évekkel ezelőtt egy holland lelkészismerősöm, és azt mondta, hogy Hollandiában még ma is emlékeznek a gályarabságra, pedig már több száz éve történt, de mégis azért emlékeznek rá, nehogy megtörténjen újra.

Kedves Képviselőtársaim! Ez a felejtés vagy amnézia az MSZP képviselőire jellemző és Tukacs képviselő úrra is, hiszen nagyon hamar elfelejtették azt, hogy 2002 és 2010 között ők kormányoztak, és elfelejtették azt is, hogy mit tettek ez alatt a 8 év alatt azon kívül, hogy az országot eladósították, csődbe vitték, a magyar oktatás rendszerét leamortizálták, a pedagógusokat ellehetetlenítették, a szabadossággal, a liberális gondolkodással pedig a gyermekeinkkel elhitették, hogy nekik nem kötelességeik vannak, hanem jogaik. És talán ez a legnagyobb bűn, ha lehet ezt mondani, hiszen sok-sok év kell ahhoz, hogy a rend visszaálljon, és tudjuk, hogy a rossz rövid időn belül futótűzként terjed, de ahhoz, hogy jóvá legyen, valóban idő kell. Önök szeretnék elfelejteni, hogy kormányzásuk ideje alatt évről évre csökkentették az oktatási állami normatívákat, így hozva lehetetlen helyzetbe a felelősen gazdálkodó és gondolkodó önkormányzatokat is.

Végezetül pedig hadd mondjam el azt, hogy a tegnapi napon kaptam a bizottsági ülésen egy borítékot, amelyben egy pedagógus-szakszervezet levele és egy tükör volt. Természetesen ennek a szimbolikus üzenetét vettem, ott hagytam a teremben, és remélem, a mai bizottsági ülésen sikerül majd átadnom az MSZP képviselőjének, (Az elnök csengetéssel jelzi a hozzászólási idő leteltét.) azért, hogy ne felejtsenek, nézzenek a tükörbe, tartsanak önvizsgálatot, ahogyan a miniszterelnökünk az államadósság vitájában ajánlotta önöknek. Bízom benne, hogy az önvizsgálat eredményes lesz.

Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  116  Következő    Ülésnap adatai