Készült: 2020.08.11.12:49:32 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

88. ülésnap, 98. felszólalás
Felszólaló Kontrát Károly (Fidesz)
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Beosztás Belügyminisztérium államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:17

Felszólalások:  <<  98  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Legelőször is szeretnék köszönetet mondani a büntetés-végrehajtás személyi állományának azért a szolgálatért, amelyet eredményesen és sikeresen ellátnak. A büntetés-végrehajtás területén rend van, az intézetek biztonságosan működnek. A büntetés-végrehajtás területén is léptünk egyet előre. Kiskunhalason az ország legmodernebb börtöne készült el, és került átadásra 2019. február 22-én, a halasi börtön átadása csak a fejlesztések kezdete, tehát a férőhelyek bővítése és a büntetés-végrehajtási intézetek modernizálása tovább folytatódik.Amit a sopronkőhidai büntetés-végrehajtási dolgozók lakhatási problémáival összefüggésben mondott, a következőket szeretném tájékoztatásul elmondani. Az állomány részére Sopronkőhidán nagyon kedvező áron biztosít lakást a büntetés-végrehajtás szervezete. Például egy 53 négyzetméteres lakást 3551 forint/hó, 67 négyzetméteres lakást 7316 forint/hó, egy 86 négyzetméteres lakást pedig 9960 forint/hó plusz rezsiköltség áron biztosít a büntetés-végrehajtás vezetése. A kérdésben foglaltakkal ellentétben ez 10 plusz 3 évre kérelmezhető, tehát hosszú távú megoldást ez is biztosít a bv-állomány és családtagjaik számára. A sopronkőhidai fegyház és börtön kezelésében jelenleg 110 darab szolgálati lakás van, amelyet az állomány rendelkezésére bocsátottak, tisztelt képviselő úr.

Emellett a rendvédelmi életpálya önálló elemeként működtetett lakhatási támogatások bővítésére a 2019-es, tehát a tárgyévi költségvetésben 2 milliárd 815 millió forint áll rendelkezésre, és a már elfogadott 2020-as költségvetésben is 2 milliárd 815 millió forint áll rendelkezésre, tehát saját célú lakás vásárlására is jelentős forrásokat biztosítunk.

Egyebek mellett a Belügyminisztérium elkötelezett a hivatásos állomány béremelésével kapcsolatban. A minisztériumban elkezdődött egy olyan szakmai előkészítő munka, amely a kormány döntésének függvényében hozzájárulhat az életpályamodell további elemeinek kidolgozásához. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Felszólalások:  <<  98  >>    Ülésnap adatai