Készült: 2020.07.02.22:23:02 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

111. ülésnap (2011.09.19.), 322. felszólalás
Felszólaló Dr. Rétvári Bence (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:51


Felszólalások:  Előző  322  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. RÉTVÁRI BENCE (KDNP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! (Zaj. - Az elnök csenget.) A KDNP frakciója támogatja ezt a javaslatot, és engedjék meg, hogy egyetlenegy dolgot hozzak ide ezen a késői órán. A Magyar Szocialista Párt a mai nap 9 óra 50 percéből 9 óra 50 percet azzal a hazugsággal töltött, hogy a Fidesz-KDNP-kormány javaslatai, legyen az végtörlesztés vagy bármi egyéb a gazdagoknak kedveznek és nem a szegényeknek.

Most, kedves szocialista képviselőtársaim, általában ilyen távhővel fűtött panellakásokban nem a leggazdagabb emberek laknak Magyarországon. Az, hogy számukra garantáljuk, hogy amikor kicsi az infláció, nem nőhet az ár, az, hogy garantáljuk, hogy az árképletből kikerülnek olyan tételek, amelyek védhetetlenek a szolgáltatóknál, az, hogy garantáljuk, hogy csak 4-4,5 százalék körüli legyen az a haszon, ami eddig 8-10 százalék volt ezeknél a szolgáltatóknál, ez tipikusan a szegény sorsú kisembereket védi, ez tipikusan nem azokat a gazdag embereket, akik nem távhőszolgáltatásos lakásban laknak, hanem tipikusan a nehéz sorsú embereket.

Ha valamivel ezeknek az embereknek segíteni szeretnénk, ez pontosan a rezsiköltségek befagyasztása, hogy a közműszolgáltatók ne tudják nekik olyan óriási mértékben emelni a közműárakat, mint ahogyan a gáz árát önök megemelték a saját 8 éves ciklusuk alatt. Ha valóban hitelesen azt szeretnék képviselni, hogy a kispénzű embereken akarnak segíteni, a szegény sorsú embereken akarnak segíteni, tipikusan ez az a javaslat, amit támogatniuk kell. A KDNP pont ezért támogatja ezt a javaslatot, mert a szociálisan leginkább rászoruló embereken segít, leginkább a társadalom peremére szorult embereken. Én azt javasolom a Szocialista Pártnak, hogy ha egész nap azzal töltötték az idejüket, hogy valótlanságokat állítottak a Fidesz-KDNP végtörlesztésre vonatkozó javaslatáról (Zaj az MSZP soraiban.), akkor itt, amikor tényleg a szegény embereken segíthetnek, segítsen rajtuk, és ne csak a tehetőseket támogassa.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  322  Következő    Ülésnap adatai