Készült: 2020.07.08.13:16:17 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

110. ülésnap (2011.09.13.), 128. felszólalás
Felszólaló Dr. Rétvári Bence (KDNP)
Beosztás közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 1:43


Felszólalások:  Előző  128  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. RÉTVÁRI BENCE közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Mindenekelőtt szeretném megköszönni a pártoknak az egyöntetű támogatását ezzel a javaslattal kapcsolatban. Valóban, sok tekintetben ez technikai, sok tekintetben a komikumot szűri ki a magyar jogtestből, de mindenképpen olyan feladat, amit el kell, el kellett végezni, hiszen itt akár évtizedes hátrányokat is kell hogy behozzunk.

Részletes vitája lesz a hatályon kívül helyezési javaslatnak, hiszen itt többen jelezték, és korábban is néztem, hogy már benyújtottak módosító javaslatokat. Amiket felvetettek, azok közül több olyan is van, amit meg kell néznünk, hogy csak itt szerepel-e, ebben a most deregulálni szándékozott javaslatban, vagy máshol is - törvényben, más döntésben, kormányrendeletben, kormányhatározatban - szerepel az az elköteleződés, akár az iskolatejjel kapcsolatban, akár a földbirtokvédelemmel, GRECO-tagsággal kapcsolatban, amit fenn kell tartani, és nyilvánvalóan senkinek nem irányult a szándéka arra, hogy ezeket kiküszöbölje. Úgyhogy erre a részletes vitában majd vissza fogunk térni, de köszönöm mindnyájuknak a támogatást. Valóban, ahogy önök is mondták, ez csak az első, és ha nem is a legkönnyebb, de nem a legnehezebb lépése annak a folyamatnak, amelyben a magyar jogszabályok közül a már elavult, használhatatlan, végrehajthatatlan, de mindenképpen zavaró jellegű, és az állampolgárok vagy akár csak a köztisztviselők, közalkalmazottak számára a jogszabályokban való eligazodást nehezítő különböző jogi normákat ki kell iktatni.

Úgyhogy bízom benne, hogy a Magyary-programnak ez a része az ütemezés szerint egy-két év alatt véget érhet, és valóban mindenki számára egyszerűbb lesz, nem csak a joghallgatóknak, hiszen kevesebb tételből kell majd húzni, mert kevesebb jogszabály lesz, nemcsak ők fognak ránk pozitívan gondolni, de a jogalkalmazók és a jogkeresők is.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  128  Következő    Ülésnap adatai