Készült: 2021.06.16.18:00:10 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

237. ülésnap (2005.06.14.), 271. felszólalás
Felszólaló Domokos László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:03


Felszólalások:  Előző  271  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DOMOKOS LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Ígérem azt, hogy meghívjuk önöket ezekre az átadóünnepségekre, akkor is, ha önök ezt nem tették meg egyébként az elmúlt három évben.

De egészen konkrétan, ha már feszegetjük a 44-es út kérdését és az előkészítés problémáját: csak emlékeztetőül mondom képviselőtársamnak azt, hogy bizony, ezek az ígéretek nem 2002 tavaszán hangzottak el a 44-es út kapcsán, hanem akkor, amikor már három hónapja kormányon voltak, és 2002. augusztus 31-én hangzott el ez az ígéret, méghozzá Békéscsaba főutcáján, akkor pedig már volt módjuk igencsak betekintést nyerni a kormányzás három száznapos programjába. Az lehet, hogy nem ezzel foglalkoztak, de az önkormányzati választások előtt ez elhangzott ígéret volt.

Pont én voltam az - lapozzuk fel azokat az újságokat -, aki felhívtam a figyelmet, hogy nem fog menni, csak az elkerülő utak, mert az Európai Unió például csak Békéscsaba, Szarvas vagy éppen Makó elkerülő útját fogja támogatni, ennek van reális lehetősége. Önök azt mondták, hogy van valami csoda más megoldás. A csoda más megoldás, úgy látszik, most mentegetőzésbe megy át, ezért sajnálattal látjuk, hogy félrevezették az embereket. Mi nem vezettük önöket félre, ezt nyugodtan fel merem vállalni. Elővehetjük az újságokat és a nyilatkozataimat: mint akkori megyei közgyűlési elnök, felhívtam a figyelmet, hogy túlzottak az ígéretek. Békéscsabát lehet megépíteni, Szarvast lehet megépíteni az előkészítettség alapján, de természetesen, ha a gyorsításra más eszközök is vannak, lehet erre mód. Hol vannak ezek a módok?

Kérem szépen, most mentegetőzés van, ráadásul 2007-ig jó esetben majd a tervezés fog elkészülni. Egyébként áttervezték a teljes nyomvonalat - ezt már csak úgy mellékesen mondom -, amely aztán tovább bonyolította ezt az egész kérdéskört. És ugyanez a problémája Martonosi képviselőtársamnak is: megígérték, nem teljesítik. Azt gondolom, ezt joggal kérhetjük számon önökön.

Köszönöm. (Taps az ellenzék padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  271  Következő    Ülésnap adatai