Készült: 2021.06.19.14:14:12 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

237. ülésnap (2005.06.14.), 205. felszólalás
Felszólaló Domokos László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:06


Felszólalások:  Előző  205  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DOMOKOS LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Az államtitkár úr megint kioktató hangnemben képviselőtársamat, professzortársát kioktatta, hogy éppen az átláthatóság miért normális dolog, hiszen így van három éve, akkor miért ne maradhatna így a további időszakban is.

Azt gondolom, világosan azt a lehetőséget ajánlotta fel képviselőtársam, amelyet oly büszkén szeretne az MSZP: az átláthatóságot, az állami juttatások világos áttekinthetőségét biztosítani. Ezt hiányolta, erre kívánta felhívni a figyelmet, hogy már többször nekifutunk ennek a törvénynek, mégsem sikerül ezt az átláthatóságot biztosítani.

A lakások kamattámogatásával kapcsolatos felújítási program pedig egy olyan kérdéskör, amelyhez valószínűleg bármely más eszközrendszert is igénybe lehetett volna venni, de ezt vették igénybe, tudjuk, miért. Azért, mert esetenként többször százmilliárd forintos állami garanciavállalással megerősítették ezt a bankot. Ha jól emlékszem, ebben az évben háromszor bővült ki az az állami garancialap, amelynek keretében finanszírozza. Egyébként ez a költségvetés által támogatandó, de valójában a költségvetésben nincs erre pénz, ezért ilyen intézményközi, költségvetésen kívüli eszközzel kívánnak megoldást találni egy olyan súlyos problémára, amely a lakások felújításához kapcsolódik.

Azt gondolom, abba, hogy ez az eszköz jó vagy nem, most tényleg ne menjünk bele a két perc keretében, de maga a hozzászólás a helyzet rávilágítására próbálta ösztönözni az államtitkár urat, hogy mint közigazgatási államtitkár segítse elő, hogy olyan törvénytervezet kerüljön még be a következő egy évben, amely az állami juttatások átláthatóságát tudja biztosítani a Fejlesztési Bankban.

Köszönöm a figyelmet.
Felszólalások:  Előző  205  Következő    Ülésnap adatai