Készült: 2020.04.06.01:02:35 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

281. ülésnap (2005.12.14.), 110. felszólalás
Felszólaló Révész Máriusz (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:12


Felszólalások:  Előző  110  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Azt hiszem, a kormánypártoknak nagy bátorság kellett ahhoz, hogy a drogkérdést egyáltalán szóba hozzák, ugyanis amióta kormányon vannak, meredeken emelkedik a drogfelhasználók száma. Erről ne feledkezzünk el. (Keller László: Ezt honnan veszed!) Nézze meg a statisztikákat!

A másik, amiről beszélni kell: ha megnézik a költségvetést - akár a 2006-os költségvetést is -, akkor azt látják, hogy a drogprevencióra, a drogmegelőzésre szánt pénzösszegek körülbelül a felére csökkentek 2002-höz képest. Önök drogmegelőzésről beszélnek, miközben a drogmegelőzésre szánt pénzeket megfelezték, ha a költségvetés számadatait nézzük.

Önök egyébként is folyamatosan a legszegényebb rétegek támogatását hirdetik, ezek felzárkóztatásáról, integrációjáról beszélnek, de a mostani kormány egyik legnagyobb bűnéről ma még sajnos nem esett szó. Nevezetesen arról, hogy eltörölték a polgári kormánynak azt a döntését, amely a családi pótlékot iskoláztatási támogatássá alakította, azaz az iskolába járás feltétele volt annak, hogy a családi pótlékhoz, az iskoláztatási támogatáshoz hozzáférjenek a családok.

Tisztelt Képviselőtársaim! Meséljék el, hogy önök szerint az a gyerek, aki elvégzi a második osztályt, közben eljut a tizennyolc éves koráig, de gyakorlatilag analfabéta, hogyan fog integrálódni a társadalomba! Ezt ösztönözték önök. Mi lesz ezzel a gyerekkel? Miből fog megélni? Hogy fogja az európai uniós versenykörülmények között megkeresni az a gyermek a kenyerét, aki nem végezte el az általános iskolát? Önök látszólag jót tettek a rászoruló szegény családokkal, hiszen akkor is megkapják a családi pótlékot, ha nem járnak iskolába, de ez a magyar társadalom ellen hosszú távon az egyik legnagyobb bűn volt, amit ez a kormány elkövetett, helyreállíthatatlan károkat okoztak ezzel a magyar társadalomnak, és pontosan a legrászorultabb rétegeket fosztottak meg attól, hogy integrálódni tudjanak a magyar társadalomba.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  110  Következő    Ülésnap adatai