Készült: 2020.04.05.15:52:45 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

254. ülésnap (2005.10.11.), 124. felszólalás
Felszólaló Révész Máriusz (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:20


Felszólalások:  Előző  124  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm. Tisztelt Képviselőtársaim! Szabó Zoltán nem volt itt a vita elején, és nem tudja, hogy a Fidesz mire tett javaslatot. (Dr. Szabó Zoltán: Tényleg? Nem mondod?!) Mi azt mondtuk, hogy kössünk egy nemzeti vagyonszerződést. Határozzuk meg kétharmados körben azokat a vagyontárgyakat, amelyeket állami tulajdonban kellene tartani. Csak az a baj, tisztelt Szabó Zoltán, hogy ön nem nagyon bízik az MSZP sikerében, hiszen fél attól, hogy még egyharmadot sem fognak megnyerni, ezért ez a nagy aggodalom. Kapuzárás előtti pánik (Nagy zaj a kormánypárti padsorokban.), mindent el szeretnének adni.

Tisztelt szélsőliberális Szabó Zoltán Képviselő Úr! Szerintünk a BKV-nak, a kórházaknak, a MÁV-nak nem az a feladata, hogy a lehető legnagyobb profitot és nyereséget hozza. Önök szerint ez a feladata, szerintünk azonban nem. És még csak nem is az, amit Élő Norbert mondott, hogy a leggyorsabban fejlődjön. Ha például a Volán esetében csak üzleti szempontokat vennénk figyelembe, akkor be kellene zárni számos kistelepülésre a járatot. Bizonyára a profit nagyobb lenne, de az a kár, amit okoztunk, felmérhetetlen lenne.

Tisztelt Képviselő Úr! Pontosan ezért mondjuk ezt Magyarországon. Ezért mondják Európában, az Európai Unióban, az európai uniós országok döntő többségében, hogy bizony vannak olyan cégek, amelyeknek állami tulajdonban kell maradniuk. Például, csak hadd hívjam fel a figyelmet, hogy az európai uniós támogatások egyik döntő része a mezőgazdaság támogatására megy. Miért? Azért megy a mezőgazdaság támogatására, mert óriási munkanélküliség szabadulna el Franciaországtól kezdve azokban az országokban, ahol a mezőgazdaságnak nagy a részaránya. Azokban az országokban, Németországban, Franciaországban, Svédországban olyan pártok, amelyek önökhöz hasonló álláspontot képviselnek, be sem jutnának a parlamentbe, nemhogy az 5, de a 3 százalékos küszöböt sem tudnák átugrani.

Tisztelt Képviselőtársaim! Magyarországon volt a legnagyobb a magántulajdon aránya az elmúlt időszakban Európában, és az elmúlt nyolc hónapban Magyarországon növekedett a munkanélküliség a legnagyobb mértékben az Eurostat adatai alapján.

Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  124  Következő    Ülésnap adatai