Készült: 2020.04.07.05:34:05 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

232. ülésnap (2005.06.01.), 34. felszólalás
Felszólaló Révész Máriusz (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:40


Felszólalások:  Előző  34  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Béki Gabriella feltette a kérdést, hogy mit tett a kormánykoalíció és mit nem. Egy fontos dologra szeretném felhívni a figyelmet: eltörölte például azt, hogy a családi pótlék, az iskoláztatási támogatás csak akkor járjon a családoknak, ha a gyerekek iskolába járnak. Azt hiszem, ez nagyon súlyos hibája volt ennek a kormánykoalíciónak, hiszen miből lesz így integráció. Éveken keresztül fizetjük a családi pótlékot, eljut a gyerek tizennyolc éves koráig, és nem végezte el a harmadik osztályt sem.

A másik dolog, amiről Béki Gabriella beszélt, hogy igazságosabbá fogják tenni a családtámogatási rendszert, és az adókedvezményeket folyamatosan támogatásként vette számításba ő is. Szerintünk nem támogatás az, ha valakitől, éppen azért, mert hasznos közfeladatot ellát, kevesebbet vesz el az állam.

De hadd hívjam fel a tisztelt kormánykoalíciós képviselő urak és hölgyek figyelmét arra, hogy Gyurcsány Ferenc önmagával is ellentmondásba keveredett, hiszen azt mondta, hogy aki bébiszittert tart vagy kertészt, uszodatakarítót, netán bejárónőt, az majd adókedvezményt fog kapni annak érdekében, hogy legalizálja ezt a munkát. Mi is akkor az igazságosság, tisztelt képviselőtársaim, önök szerint? Önök szerint az a társadalmi igazságosság, ha a gyerekek utáni adókedvezményt elvesszük az emberektől, és adókedvezményt adunk azoknak a lakótelepi rászorultaknak, akik kertészt tartanak, uszodatakarítót, bejárónőt, vasalónőt... Ez az önök társadalmi igazságossága. Beszéljék meg Gyurcsány Ferenccel, hogy legalább önmagával ne keveredjen ellentmondásba!

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  34  Következő    Ülésnap adatai