Készült: 2020.09.23.03:28:04 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

162. ülésnap (2000.09.29.), 399. felszólalás
Felszólaló Fodor Sándor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:00


Felszólalások:  Előző  399  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

FODOR SÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Nem időhúzásképpen, csupán azért szólnék, mert szeretném a kormánypárti képviselőtársaim figyelmét felhívni arra, hogy ezt az üzletrészt mint egyfajta értékpapírt fel lehet fogni egy sajátos értékpapírnak is.

Atyánszky képviselőtársam említette az előbbiekben, hogy miért nem fizetnek osztalékot. A volt állami gazdaságok, amelyek részvénytársasággá lettek alakítva, és az állam mint részvényes - az állami gazdaságok, részvénytársaságok részvényeinek az állam a tulajdonosa -, kérem tisztelettel, jól működnek, vannak jól működők, de az ÁPV Rt., amely ezt az egész rendszert működteti, időnként ugyancsak hozzá kell nyúljon, hogy működőképes állapotban tudja ezeket az állami rt.-ket tartani.

A magyar mezőgazdaság állapota nem teszi lehetővé azt, hogy ezen üzletrészek, sajátos értékpapírok után a tulajdonosok osztalékot kapjanak. Ezért javasoljuk azt, hogy az egész üzletrészkérdés intézményes, végleges megoldása állami eszközök nélkül, állami pénzeszközök felhasználása nélkül, akár értékpapír-kibocsátás, kiváltás formájában... - ezer variáció van, a közgazdászok tudják. És itt van a miniszter úrnak, tisztelettel, ismételten egy olyan történelem adta lehetősége, hogy ezt a kérdést széles körű társadalmi megelégedéssel rendezni tudja a Kisgazdapárt mint a kormánykoalíció tagja. Ezt szeretném - nem zárszóként, mert nem tisztem a zárszó elmondása - a szíves figyelmükbe ajánlani.

Köszönöm szépen.

 
Felszólalások:  Előző  399  Következő    Ülésnap adatai