Készült: 2020.09.24.21:16:53 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

162. ülésnap (2000.09.29.), 328. felszólalás
Felszólaló Fodor Sándor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:06


Felszólalások:  Előző  328  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

FODOR SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Dán képviselőtársamnak mondanám: az ellenzéki képviselőket is választották, vagy listán kerültek be, de ugyanaz a kötelezettségük, ugyanaz a népképviselet a feladatuk, mint a kisgazdapárti frakcióban ülő képviselőknek. Ez a különbségtétel. Ideológiai különbségek természetesen vannak, de a képviseleti alapkötelezettsége, azt hiszem, valamennyiünknek megvan.

Fogalmazott úgy is, hogy a választási ígéret betartása kötelező. Kérem tisztelettel, természetes dolog, hogy az a párt, amely a parlamentbe be akar kerülni, az a képviselőjelölt, aki mandátumot szeretne szerezni, tesz ígéreteket. Nem biztos, hogy a választási kampány lendületében az ígéretei jó szándékúak. Feltételezi mindenki, hogy jó szándékúak, de az idő múltával nem biztos, hogy azoknak a választási ígéreteknek a megtartása abban a formában kötelező, amelyben akkor megtette. Tehát nem történik semmi bűnös dolog, ha a Kisgazdapárt a választási ígéretét megtartva szeretné, de a megváltozott körülmények miatt azokat racionálisan át kell egy kicsit rajzolni. Akkor, amikor mi az üzletrészek kérdésköréhez úgy szólunk, ahogy szólunk, a teljes üzletrész-tulajdonosi kör érdekét kívánjuk figyelembe venni.

Csatári képviselőtársam mondja, hogy a munkaszövetkezet nem tartható. Demokratikus jogállamban, ha az állampolgárok egy bizonyos köre úgy dönt, hogy ilyen szövetkezetet hoz létre, miért lenne az bűn? Majd az ő kockázatukra létrehozzák, és ha nem működik, akkor az ő kockázatukra szét fog hullani. Tehát nem kell ezt így kezelni, hogy a munkaszövetkezet nem tartható, meg nem EU-konform. Az Európai Unióban nincs kötelezően előírt szövetkezeti formáció.

Köszönöm, elnök úr. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  328  Következő    Ülésnap adatai