Készült: 2020.09.24.22:09:33 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

162. ülésnap (2000.09.29.), 170. felszólalás
Felszólaló Fodor Sándor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:03


Felszólalások:  Előző  170  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

FODOR SÁNDOR (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Miniszter Úr! Csatári képviselőtársunk felszólalásából azt a következtetést vontam le, hogy tökéletesen igaza van, hogy 1994 és 1998 között - sajnálom, hogy nincs épp bent - a szocialista-liberális kormány nem oldotta meg a problémát. Viszont az általa elmondottakból azt is meg tudtam állapítani, hogy Csatári képviselőtársam szövetkezeti elnökként fantasztikus evolúciós fejlődésen ment keresztül ez idő alatt, eljutott arra a pontra, hogy az általa vezetett szövetkezetnek ő a felszámolója, és a tárgyieszköz-kivitelben is megteremtődött a lehetőség számára információim szerint. Úgyhogy akkor, amikor valaki valamivel érvel, önmagát is jó, ha tükör elé állítja, és úgy támad vagy kritizál más véleményeket.

Az EU családi gazdaság és szövetkezet dolgára rátérve: kérem tisztelettel, az EU-ban nincsen semmiféle kötelezettség, előírás, hogy a gazdálkodó milyen formációban végezze a tevékenységét, az EU-ban különböző közgazdasági eszközökkel tartják mesterségesen működőképessé az agráriumot, és az agráriumban tevékenykedők megélhetését itt biztosítják. Nagy szerencséje az Európai Unióban lévő mezőgazdálkodóknak, hogy az agrárgazdálkodásuk és az Európai Unió agrárpolitikája politikamentes; azt hiszem, nekünk is oda kellene eljutni hatpárti konszenzussal.

Még egy dolog: a szolgáltatás az üzletrészesek irányába. Kérem szépen, a külső üzletrészesek az esetek többségében nem végeznek agrártevékenységet, tehát nincs, akinek szolgáltassanak az üzletrész ellenében a szövetkezetek.

Köszönöm, elnök úr.

 
Felszólalások:  Előző  170  Következő    Ülésnap adatai