Készült: 2021.04.12.20:26:06 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

141. ülésnap (2000.05.22.), 80. felszólalás
Felszólaló Kiss Péter (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:14


Felszólalások:  Előző  80  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KISS PÉTER (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Rubovszky képviselő úr kérdezte, hogy mi a közös az állami és az önkormányzati pártingatlanokban.

Nos, ha a politikusok felelősségéről van szó, akkor azt gondolom, az a közös, hogy mindkettő juttatás a pártok számára az állampolgárok pénzéből.

 

 

(16.10)

 

És ha önöket a dolog jogalapja, története, valóságos számai nem is győzik meg, akkor legalább ebből induljanak ki. Az az ingatlan, az a 700-800 ingyenesen használt, vagy egy-tíz forintért használt pártingatlan, amelyet a kormánypártok használnak az önkormányzatoktól, ugyanúgy az állampolgárok pénzéből van, mint az a több tucat, amelyet mi a Kincstártól kapunk, csakhogy más elosztásban. Mások szerencséltetnek abban, hogy a Fidesznek fizethetnek támogatást azért, mert egy össze nem számolt körben jelentős ingyenes, egy-tíz forintos pártingatlannal rendelkeznek az önkormányzatok részéről. Ilyen értelemben tehát megvan a javaslatunknak, azt hiszem, a napi politikai oka is.

Nem kérjük azt, hogy a törvényben itt már ítélkezzünk önök felett, nem kérjük. Azt kérjük, hogy az állampolgárok érdekében, annak érdekében, hogy egy igazságos és áttekinthető közteherviselés legyen ezen a területen is, az összeszámolásához legyenek hajlandók. Ne úgy, hogy a megbízottjuk, a Kincstár hamis adatokat ad közre, és nem számolja össze az önkormányzati kört, hanem úgy, hogy a mindannyiunk számára harmadik fórumként működő Számvevőszék végezze el ezt a feladatot.

Miért javaslom a Számvevőszéket? Még egyszer, még egy okot rá: azért, mert amikor a Számvevőszék például ez évben ellenőrizte a Szocialista Párt működését, a levelében, ezt készséggel bemutatom önöknek, azt javasolta, ne foglalkozzunk az önkormányzati ingatlanokkal, hiszen ezek körét úgyis be kell vonni a parlamenti tárgyalás sorába, ha igazságos rendezést kíván a parlament. Nos, kérem, itt a fórum, itt a javaslatunk, bánjanak ezzel a javaslattal mértékadó és méltó módon.

Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  80  Következő    Ülésnap adatai