Készült: 2020.09.20.13:52:47 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

191. ülésnap (2001.03.06.), 537. felszólalás
Felszólaló Dr. Sümeghy Csaba (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:04


Felszólalások:  Előző  537  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SÜMEGHY CSABA (Fidesz): Tisztelt Sándor László kollégám, képviselőtársam, megállapítottam, hogy ön kiváló politikussá fejlődött az elmúlt két és fél évben, hiszen a tényeket oly mesterien tudja kifordítani, hogy ahogyan hallgattam önt, még majdnem elhittem, amit mondott. Teljesen megrendítő volt számomra az elmondása.

Most nagyon gyorsan térjünk rá, mivel kétpercest kértem, mondókája lényegére! Egyrészt, mint említettem, a munkavállalók számára a heti pihenőidő a munka törvénykönyvében biztosított.

Ez az általam beadott csatlakozó módosító indítvány, amit Mádi képviselőtársammal adtunk be, még pluszlehetőséget ad nekik, tehát tulajdonképpen minden héten biztosítja, hogy a munkavállaló vagy a szombatot, vagy a vasárnapot otthon tölti a családjával. Ilyen a Fidesz-családpolitika, nagyon helyesen mondta.

De van a dolognak egy másik lényege is: ez a bolti eladó szeretne a következő napon vagy következő héten fölmenni valamelyik plazába a családdal, a gyerekekkel, a nagymamával, mivel társadalmi szokás lett Magyarországon, hogy az emberek olyan életvitelt folytatnak, hogy a bevásárlóközpontba megy, ahol nemcsak bevásárol, hanem szórakozik is. Igen, a családpolitikába ez is beletartozik.

Én úgy gondolom, együttesen ez a kettő igenis, magasan bizonyítja, hogy a Fidesz egyrészt a munkavállalókról gondoskodik, másrészt pedig az állampolgárról is gondoskodik, aki mint szórakozó polgár, egyben munkavállaló is.

Az idény jellegű munkáról csak annyit szeretnék mondani, hogy ugye, viccet mondott, amikor azt mondta, hogy nincs meghatározva az időtartama, hiszen a téglagyárnak más az idényjellege, más a konzervgyárnak, más a cukoriparnak. Tehát tulajdonképpen idény jellegű munka január 1-jétől december 31-éig van a különböző ágazatokban. Hozzáteszem azt is, hogy ez az idény jellegű munka éppenhogy jobb lett a mostani szabályozásban, mert olyan objektív helyzetet teremtett, ahol kitételek és kivételek nem lehetnek. (Taps a kormánypárti képviselők padsoraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  537  Következő    Ülésnap adatai