Készült: 2020.09.26.08:40:01 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

191. ülésnap (2001.03.06.), 517. felszólalás
Felszólaló Dr. Sümeghy Csaba (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:24


Felszólalások:  Előző  517  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SÜMEGHY CSABA (Fidesz): Szeretnék nagyon gyorsan két pontosítást tenni Farkas Imre képviselőtársamnak. Én azt mondtam, hogy nem olvasta el figyelmesen valószínűleg, nem azt, hogy nem olvasta el, mert mivel beszélt róla, gondolom, hogy elolvasta, tehát én azt mondtam, hogy nem kellő figyelemmel olvasta el.

Változatlanul mondom, hogy a munka törvénykönyve módosításában benne van, hogy a munkaszerződést írásba kell foglalni, meg kell jelölni a munkába lépés kezdő napját, és ha ez nincs, akkor a munkaszerződést követő első nap a munkába lépés napja. Tehát az a skrupulus, amelyet ön felvetett, hogy ha a munkaügyi ellenőrzés jön, a munkaszerződésnek akkor, nyilván, ha valaki dolgozik, már megkötöttnek kell lennie.

Sáling képviselőtársamnak a megjegyzésére pedig a következőt szeretném elmondani. Én úgy gondolom, hogy Magyarországon a bírói joggyakorlat ma már precedens értékű, egy legfelsőbb bírósági kollégiumi állásfoglalás pedig az egész magyar jogrendszerre befolyásoló tényező, és követendő joggyakorlat. Ebből következik, hogy feleslegesnek tartom a szabályozást olyankor, amikor az a munkaadói és a munkavállalói részről egyébként ellenállásba ütközik, feleslegesen gerjesztette volna a hangulatot, amikor erre egy jogmutató, jogirányt adó, legfelsőbb bírósági állásfoglalás van, amely, úgy gondolom, ezt a problémát teljes mértékében megoldja.

 
Felszólalások:  Előző  517  Következő    Ülésnap adatai