Készült: 2020.09.23.16:18:15 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

112. ülésnap (1999.12.21.), 231. felszólalás
Felszólaló Dr. Sümeghy Csaba (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:22


Felszólalások:  Előző  231  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SÜMEGHY CSABA (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Sokáig azt gondoltuk, hogy ebben a vitában szakmai és politikai érvek csapnak össze, szemben a Fidesz által, illetve a koalíció által képviselt érvekkel, amelyek a magyar vállalkozói társadalom érdekeit képviselték, de most egyértelművé tette Szalay képviselőtársam, hogy tulajdonképpen itt két nézőpont ütközik egymásnak.

 

(18.50)

Az egyik, amit mi képviselünk, ez a magyar, több százezres vállalkozói társadalom érdeke, és a másik, amit önök képviselnek, amely egy szűk, begyökeresedett kamarai vezetés és a hozzá tartozó holdudvar érdeke. (Taps a kormánypártok soraiban. - Szalay Gábor: Fizesd be a 180 milliót!)

Szentül meg vagyok győződve arról, hogy azt az antagonisztikus ellentmondást, amely ma Magyarországon a vállalkozók és a kamara vezetése között van, csak egy olyan bizalmi elv visszaállításával lehet megcsinálni, (Sic!) amelynek az alapja az önkéntes tagság. Mi az önkéntes tagságon alapuló új kamarákat építjük ki, amelyek erősek lesznek, de nekünk nem az a szlogenünk, mint önöknek, hogy erős, hatalmas kamarák legyenek, hanem hogy olyan jó kamarák legyenek - és ezt szeretném hangsúlyozni -, amelyek az egész magyar vállalkozói társadalmat szolgálják.

Ez a kamarai törvény ezt a célt tökéletesen szolgálja. (Taps a kormánypártok soraiban. - Közbeszólások az MSZP és az SZDSZ soraiból.)
Felszólalások:  Előző  231  Következő    Ülésnap adatai