Készült: 2020.09.20.16:36:54 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

107. ülésnap (1999.12.08.), 53. felszólalás
Felszólaló Dr. Sümeghy Csaba (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:58


Felszólalások:  Előző  53  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SÜMEGHY CSABA (Fidesz): Tisztelt Ház! Tisztelt Keller Képviselőtársam! Ha ön ebben a Házban mondjuk, az elmúlt héten tette volna le a parlamenti képviselői esküjét, akkor ezen a kétperces hozzászóláson egyáltalán nem csodálkoznék, mert vagy naivitásról, vagy pedig szándékos félremagyarázásról tesz tanúságot.

Keller Úr! Egyértelmű, hogy a parlamentnek van egy menete, ez a menet, amit most a tisztelt Ház tárgyal. Gyakorlatilag arról van szó, hogy az eddig beadott módosító javaslatoknak, amelyeket a kormány javasolt, és amelyeket valamennyi bizottság megtárgyalt, a részletes vitája folyik itt, a Házban, ha el fog kezdődni, és természetesen önök fogják hagyni, hogy a részletes vita elkezdődjön. Nyilvánvalóan az, hogy a költségvetési bizottság valamennyit elutasította, egyébként nekem is feltűnt, de szeretném hangsúlyozni, hogy a parlamentnek van költségvetési bizottsága, és nem költségvetési bizottságnak van parlamentje. Hogy a költségvetési bizottság valamivel nem értett egyet, az egy ügy, a többi öt bizottság - ugyanis hat bizottság tárgyalta - döntő részben egyetértett a kérdésekkel, amit egyébként akkor is lehetne tárgyalni, ha egyetlen bizottság sem értett volna egyet vele, ugyanis ez a részletes vitát nem befolyásolja.

Keller képviselőtársam azt is tudja, hogy ma délután a részletes vita lezárásának időpontjáig van lehetősége minden képviselőnek kapcsolódó módosító indítványt benyújtani. Nyilvánvalóan provokatív az, hogy az államtitkár urat arra akarja sarkallni, hogy a kormány a még be nem nyújtott kapcsolódó indítványok és egyebek kérdésében milyen döntést hozott. Úgy gondolom, a kormány felkészült arra, hogy a délután, azt hiszem, három óráig benyújtandó kapcsolódó módosító indítványokkal kapcsolatban a megfelelő határozatot meghozza, és semmi akadálya ne legyen annak, hogy a héten a bizottságok tárgyalhassák a kapcsolódó módosító indítványokra vonatkozó menetrend szerint.
Felszólalások:  Előző  53  Következő    Ülésnap adatai