Készült: 2020.07.07.21:49:05 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

87. ülésnap (2007.09.10.), 68-70. felszólalás
Felszólaló Dr. Lukács Tamás (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka képviselő elutasította a választ
Videó/Felszólalás ideje 1:14


Felszólalások:  Előző  68 - 70  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. LUKÁCS TAMÁS (KDNP): Tisztelt Elnök Úr! Természetesen a választ azért nem fogadom el, mert miközben én konkrét dolgokat és tényeket soroltam fel, addig a válasz általánosságokat takar.

De most nézzük sorban! Felállított a kormány egy korrupcióellenes bizottságot a sajtóhírek szerint. A korrupció fogalmába beletartozik az is, ahogyan az állami pénzekkel bánunk. Magam a cégadatok alapján közöltem, hogy 2004 októberében valóban kilépett Kóka miniszter úr a cégből, azonban már tőkeemelés után és névértéken adómentesen kivehette azt a pénzt, amit egyébként állami pénzként beleraktak.

A kérdésem arra irányult - amire nem válaszolt az államtitkár úr -, hogy bármilyen haszna volt-e ebből a tőkeemelésből a járóbeteg-ellátásnak, az úgynevezett szellemi apportból, amelyet a felügyelőbizottság egy tagja értékelt. Zárójelben megjegyzem, hogy annak az MSZP-s képviselőnek a cégben való megjelenése egyébként a vagyonnyilatkozatában - itt az Országgyűlésben - nem található meg. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)

(16.50)

Tehát azt gondolom, ha volt elég idejük a nyáron ezeknek a cégadatoknak a... (Kikapcsolják a mikrofonját.)

ELNÖK: Képviselő úr! Elfogadja a választ vagy sem?

DR. LUKÁCS TAMÁS (KDNP): Nem fogadom el. (Taps a KDNP soraiból.)
Felszólalások:  Előző  68 - 70  Következő    Ülésnap adatai