Készült: 2021.04.12.20:31:41 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

263. ülésnap (2013.03.19.), 64. felszólalás
Felszólaló Horváth András Tibor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:29


Felszólalások:  Előző  64  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HORVÁTH ANDRÁS TIBOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Itt ma már minden elhangzott, az is, hogy kibújt végre a szög a zsákból; és azt hiszem, hogy kibújt.

Nézzük meg egy székesfehérvári példán át a tényeket! Székesfehérvár megyei jogú városa egy magánszemélytől pár hónappal a privatizációs lehetőségek előtt egymilliárd forint készpénzért megvásárolta a fehérvári szeméttelepet, aztán tavaly és idén is 200 millió forint profitot írt elő a város tulajdonában lévő vállalatnak; ennyit kell befizetnie a város költségvetésébe. Ez abból adódik, hogy a megvásárlás után több mint 30 százalékkal emelték Székesfehérváron a szemétszállítási és a szemétbegyűjtési díjakat, majd önök most nagyon bőkezűen, nagyon nagylelkűen ebből a 30 százalékból elengednek 10 százalékot, de úgy, hogy még idén azt a 200 millió forint pluszadót megfizetteti a fideszes városvezetés Székesfehérvár lakóival.

Ha a tényekről beszélünk, akkor számokban is nézzük meg ezt a 10 százalékos rezsicsökkentést, amivel egyébként egyetértünk, csak azt kellene megvizsgálni, hogy jobb lenne, ha a 10 százalék helyett azt a 30-at adnák vissza az embereknek, amit az elmúlt három évben Székesfehérváron elvettek tőlük.

Köszönöm szépen. (Gúr Nándor a kormánypárti képviselőkhöz: Emeljétek fel a szavatokat! Bátrabban!)
Felszólalások:  Előző  64  Következő    Ülésnap adatai