Készült: 2021.04.11.23:14:37 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

258. ülésnap (2013.03.05.), 151. felszólalás
Felszólaló Horváth András Tibor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:59


Felszólalások:  Előző  151  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HORVÁTH ANDRÁS TIBOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Amikor terveztem azt, hogy hozzászólok itt a mai ülésen, akkor azt gondoltam - ahogy Szilágyi képviselőtársam is elmondta a felszólalásában -, úgy kezdem, hogy a Birkózó Szövetség is a ma napvilágot látott hírek szerint végre példát vehetne a parlamentről, hiszen van egy olyan téma, amiben egyhangúlag egyetértenek a frakciók. Simicskó államtitkár úrhoz csatlakozva, azt hiszem, hogy méltatlan volt az a kis betét itt a vitában, amit itt képviselőtársaim lefolytattak.

A Magyar Szocialista Párt frakciója támogatja mindazokat az erőfeszítéseket, és maximálisan minden segítséget megad ahhoz, hogy a magyar sportdiplomácia minél jobb eredményt érhessen el abban a témában, hogy a NOB 2020-tól ne törölje az olimpiai játékok programjáról a birkózást.

Az előttem felszólalók már majdnem mindent elmondtak, amit én összeírtam magamnak, azonban engedjenek meg nekem egy személyes élményt, hogy én mikor is kezdtem el rajongani a birkózásért, és mióta vagyok szurkolója ennek a sportnak. Én abban a szerencsés helyzetben voltam egészen pici gyerekként, hogy Velencefürdőn - és lehet, hogy ez Hegedüs Csabának mond valamit - Gurics György volt a mi szomszédunk. Ez egy meghatározó élmény volt, hiszen az akkori magyar birkózás nagy legendáinak jó része megfordult ott a szomszédban. Én együtt nőttem fel a Gurics fiúkkal, és én azóta vagyok nagy rajongója és szurkolója a birkózásnak.

Egyébként fehérváriként és Fejér megyeiként én is megpróbálkoztam ebben a sportban, Tombor Pista bácsi volt az edzőm valaha, és nekünk ott van egy élő legendánk, Rácz Lajos, úgyhogy mi, fehérváriak nem is tehetünk mást, mint hogy az utolsó vérünkig harcolunk a birkózásért.

Köszönöm szépen. (Taps.)
Felszólalások:  Előző  151  Következő    Ülésnap adatai