Készült: 2020.07.02.20:43:17 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

248. ülésnap (2012.12.10.), 347. felszólalás
Felszólaló Jakab István (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:02


Felszólalások:  Előző  347  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

JAKAB ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Ígérem, ma este ez volt az utolsó kétperces hozzászólásom, de talán személyes érintettség okán is kénytelen vagyok szót kérni.

Tisztelt Varga Képviselőtársam! A következő a helyzet. Remélem, az még nem bűn, ha valaki ért valamihez. Remélem, az is egyértelmű valamennyiünk számára - még egyszer szeretném megismételni illő tisztelettel -, hogy most Magyarország Alaptörvényének harmadik módosításáról tárgyalunk, nem a termőföldek forgalmáról szóló törvényről. Azonban azt szeretném egyértelművé tenni, hogy az a módosító indítvány, amit képviselőtársaimmal benyújtottunk, az valóban a mi álláspontunkat tükrözi. Mindössze 38 módosító javaslat, kedves képviselőtársam, valahogy egy törvény a vitában érlelődik ki. Én nem hordom a bölcsek kövét, mint esetleg egyesek. Én nem hordom.

Tehát már rég túl vagyunk azon a fejezeten, hogy a helyi birtokbizottságok, a helyi földbizottságok kapnak-e vétójogot, vagy nem. Igen, kapjanak. Igen, meglesz a vétójoguk, biztos vagyok benne, ha ezt önök is úgy jónak tartják.

Képviselőtársam, nem zajlott le a módosító javaslatok vitája még bizottsági szinten sem. Tehát mindenek előtt vagyunk, ma ez a vita - illő tisztelettel jelzem - arról szól, hogy a sarkalatos... (Dr. Schiffer András közbeszólása.) Befejezem, képviselőtársam, biztosan megkapja ön is a szót. Most ez a vita arról szól, hogy a következő törvényeket, amikről majd a tavaszi ülésszakon vitatkozunk, azokat mint sarkalatos törvényt tárgyaljuk tovább, vagy nem.

Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  347  Következő    Ülésnap adatai