Készült: 2020.02.22.17:50:38 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

256. ülésnap (2017.11.13.), 58. felszólalás
Felszólaló Tukacs István (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka képviselő elutasította a választ
Videó/Felszólalás ideje 0:57


Felszólalások:  Előző  58  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TUKACS ISTVÁN (MSZP): Tisztelt Államtitkár Úr! Én tudom, hogy az önök korifeusai nagyon nagy szeretettel forgatják George Orwell „1984” című regényét, különösen azokat az oldalakat tanulmányozzák, hogy a múlt változtatható. Ezt azért mondom el, mert emlékezetébe szeretném idézni, hogy úgy csökkentettük a béreket, hogy a közszférában egyedülálló módon mi hajtottunk végre 50 százalékos béremelést. (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból.)

Ön pedig azokat az oldalakat forgatja ebből a könyvből szívesen, ahol az a jelszó szerepel, hogy a tudatlanság erő. Mert ahhoz valami elképesztő tudatlanság kell, államtitkár úr, hogy egy nem működő rendszerre azt mondja, hogy ez minden világok legjobbika. Államtitkár úr, az önök szavazóinak több mint 50 százaléka elégedetlen az egészségügyi rendszer működésével. (Cseresnyés Péter: Ezt honnan tudod?) Az ellenzéknél ez több, de ez most lényeg­telen.

Ezért tehát azt állítani, hogy itt minden rendben van és az eredmények óriásiak, az tudatlanság, államtitkár úr, nem akarom másként nevezni ezt. Elnök úr, nem fogadom el a választ. (Taps az MSZP soraiból.)
Felszólalások:  Előző  58  Következő    Ülésnap adatai