Készült: 2020.02.23.00:24:07 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

245. ülésnap (2017.10.09.), 66. felszólalás
Felszólaló Tukacs István (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:02


Felszólalások:  Előző  66  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TUKACS ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Kérdésemet egyszer már feltettem. Annak, hogy most megismétlem, egy oka van: hogy szeretném, szeretnénk mint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élők konkrétumokat hallani egy miniszterelnöki ígéret kapcsán.

Ez az ígéret egy szatmárnémeti látogatáson hangzott el, és arra vonatkozott, hogy kötelezettséget vállal arra a magyar kormány nevében, hogy bekapcsolja a térséget az M3-as autópálya vérkeringésébe egy autópálya-szakasszal, illetve egy gyorsforgalmi útszakasszal.

Azt, tisztelt államtitkár, azt hiszem, felesleges ecsetelnem, hogy mi mindent jelent egy autópálya a vállalkozásoknak, az ott élőknek, az éppen Partiumból vagy Erdélyből Magyarországra igyekvőknek, a vállalkozásoknak, azoknak a vállalkozásoknak, amelyek vagy kifelé szállítanak, vagy pedig Magyarországra szállítják termékeiket és áruikat.

Nagyon sokat jelentett már az M3-as autópálya Nyíregyházáig, majd most később Vásárosnamény térségéig történő elérése is, sorra jelentek meg az ipari létesítmények az autópálya-szakaszok mentén. Azt gondolom, hogy nemcsak munkahelyekben lehet mérni az előnyöket, hanem biztonságban, mégpedig a közlekedés, az áruszállítás biztonságában is. Azt is mondanom kell, hogy nem csekély jelentősége van annak, ha Magyarország határ menti területein, konkrétan most a Partiumban és Erdélyben kapcsolatokat talál egy autópálya, hiszen úgy látom, ez a térség mintha futólépésben haladna el Magyarország mellett ipari fejlődés tekintetében.

Elég csak rápillantani a nagyváradi ipari parkra. Azt hiszem, minden magyarországi városvezető megnyalná a tíz ujját, ha a park az ő városában lenne annyi munkahellyel és olyan korszerű technológiával.

Kérdésem tehát államtitkár úr, hogy hogyan áll ez a projekt, mi lesz ennek a projektnek a sorsa. Köszönöm a szót, elnök úr. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 
Felszólalások:  Előző  66  Következő    Ülésnap adatai