Készült: 2020.02.29.15:20:16 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

242. ülésnap (2017.10.02.), 92. felszólalás
Felszólaló Tukacs István (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka képviselő elutasította a választ
Videó/Felszólalás ideje 1:01


Felszólalások:  Előző  92  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TUKACS ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Államtitkár úr, ön azt mondja, hogy nagyon sok mindenre nem emlékszik a szocialista kormányzás idejéről - hát, bizonyára fiatal kora menti ezt a körülményt. De a leckét rendesen felmondta újra. Egyet nem tett meg: hogy válaszolt volna arra a kérdésre, hogy miért nem hajlandók senkivel szóba állni egészségügy kérdésében.

Államtitkár úr, mondanék egy adatot: a fideszes szavazóknak az 55 százaléka tartja igazságtalannak az egészségügyi ellátásokhoz való hozzáférést. A Jobbiknál ez az arány 89 százalék, az MSZP-nél 80, szóval azért nem becsülném le, hogy a szavazóiknak több mint a fele gondolja azt, hogy ez, ami most van, igazságtalan. Márpedig, államtitkár úr, ahhoz, hogy igazságosabbnak véljék akár az önök szavazói is ezt az egészségügyi rendszert, talán mégiscsak nem a leckét kellene felmondani, hanem szóba kellene állni az egészségügy szereplőivel.

Azon pedig vitát nem akarok folytatni, hogy ki vont ki mit az egészségügyből. Önök ebben messze ludasak, csak erről ön nem beszél. Nem fogadom el a választ, elnök úr. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  92  Következő    Ülésnap adatai