Készült: 2020.02.19.20:42:25 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

221. ülésnap (2017.05.08.), 100. felszólalás
Felszólaló Tukacs István (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:58


Felszólalások:  Előző  100  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TUKACS ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Ház! Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az autópálya építése mindig létkérdés volt. Akkor, amikor az autópálya elérte a megyét, majd elérte a megyeszékhelyet is, vállalkozások százai települtek vagy tervezgették a települést a megyébe. Ez munkahelyeket jelentett, ez az állam számára adóbevételeket jelentett, ez olyan fejlesztési lehetőségeket jelentett, amelyet semmi más nem tud pótolni.

A konkrét kérdésem arra vonatkozik, hogy egy miniszterelnöki látogatás idején, amely Romániában esett meg, a miniszterelnök azt mondta, hogy a csengersimai határátkelőtől az M3-as autópályáig egy 40 kilométeres autópálya-szakasz fog épülni. Ez sokaknak lenne jó. Jó lenne mindazoknak, akik a térségben el akarják érni a jelenlegi M3-as autópályát, jó lenne azoknak a vállalkozásoknak, amelyek könnyebben akarnak közlekedni, árut szállítani, jó lenne mindazoknak, akik egyébként a határ menti térségből, Romániából, vagyis az ottani térségből érkeznek Magyarországra, és próbálnak tovább közlekedni.

Nem akarom sorolni ennek az áldásos hatásait, a kérdés azonban úgy szól, hogy vajon ez az ígéret egy blöff volt vagy valóság. A kérdésem arra vonatkozna, hogy milyen stádiumban van a tervezés, milyen stádiumban van az a fajta megvalósítási terv, amelynek nyomán megépülhetne ez az autópálya-szakasz az ott élők örömére.

Tisztelt Képviselőtársaim! Nagyon helyes, ha a hátrányos helyzetű térségbe fejlesztések érkeznek, az viszont nem helyes, ha ezeknek a fejlesztéseknek inkább blöffszerű bejelentések a következményei. Köszönöm szépen, elnök úr, a lehetőséget. Államtitkár úr, köszönöm a választ. (Taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  100  Következő    Ülésnap adatai