Készült: 2020.01.26.06:26:39 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

316. ülésnap (2013.10.25.), 120. felszólalás
Felszólaló Riz Gábor (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:13


Felszólalások:  Előző  120  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

RIZ GÁBOR (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Addig, míg Gúr képviselőtársam a nemzethalál víziójával küzd, addig hadd mondjak már néhány friss adatot. Az Eurostat állapította meg ezeket, nem mi, és nem kreált adatok, hanem valós adatok.

Az egyik, a szocialisták által folyamatosan szajkózott mutató az építőipar volt, hogy annak a csökkenése, beszűkülése mennyiben határozza meg egy ország fejlődését. Nos, az építőipar 1 százalékkal bővült, miközben Európában csak 0,3 százalékkal. (Derültség az MSZP padsoraiban.)

További beszédes adat: európai átlagban a GDP-arányos államháztartási hiány nőtt, Magyarországon közel 2 százalékkal csökkent. Csak öt európai ország tudja azt felmutatni, hogy csökkentette a GDP-arányos államháztartási hiányát.

További beszédes adatok még: 1,4 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom. Ezen belül az élelmiszer 1,2 százalékkal, az üzemanyag 1,6 százalékkal, a nem élelmiszer 1,2 százalékkal.

Kedves Képviselőtársaim! Mi ez, ha nem a gazdaság megpezsdülésének néhány fontos információja? Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  120  Következő    Ülésnap adatai