Készült: 2020.01.23.03:04:45 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

280. ülésnap (2013.05.22.), 128. felszólalás
Felszólaló Riz Gábor (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:32


Felszólalások:  Előző  128  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

RIZ GÁBOR (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Két megjegyzést engedjenek meg. Értem és megértem képviselőtársaim politikai kinyilatkoztatásait, hiszen részben a televízió nyilvánossága, illetve, ha más nem, akkor a felvételt visszanézők számára is fontos üzenet.

Azonban azt hadd mondjam már el, és megint csak saját kis szűkebb hazámat hadd idézzem már, Ózdot, hogy akkor, amikor a multinacionális cég bővít, az nagyjából azt is jelenti, hogy a beszállítói köre bővül, több hazai, ózdi kis- és középvállalkozás fog megerősödni. Csak számszaki adatot hadd mondjak: 80 fővel bővít egy olyan vállalkozás, amely pontosan a General Electric nevű céghez szállít be részalkatrészeket, illetve egyéb szolgáltatást végez a számára. Ha ez önnek nem fontos üzenet, akkor nem tudom, mi.

A másik, ami nagyon lényeges dolog, hogy a magyar kormány nem véletlenül a következő tervezési időszakban pontosan a kis- és középvállalkozások megerősítését tűzi ki célul. Méghozzá úgy, hogy az uniós források felhasználásának egy részét is, ön által egyébként jogosan ostorozott korábbi időszakhoz képest, amikor a településszépítés valóban indokolatlan hangsúlyt kapott... - bár jelzem, ezt néhány polgármesternek meg településlakónak tessék elmondani, akinek valóban egy szép településmag és egy új környezet került a birtokába, hogy ez mennyire nem fontos.

Én is azt mondom, hogy addig, amíg a hazai kis- és középvállalkozói szektor, amely a kétharmadát adja a foglalkoztatotti létszámnak, ha ők gyöngék, akkor valóban gyönge a gazdaság. De ennek a megerősítése a cél a következő fejlesztési időszakban.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  128  Következő    Ülésnap adatai