Készült: 2021.09.20.21:18:02 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

159. ülésnap, 61. felszólalás
Felszólaló Dr. Szili Katalin (MSZP)
Felszólalás oka Határozathozatal módosítókról
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:41

Felszólalások:  <<  61  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársaim! Kérdezem önöket, hogy elfogadják-e a T/10470. számú törvényjavaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 197 igen szavazattal, 8 nem ellenében, 151 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Képviselőtársaim! Soron következik a Szent István államalapításának emlékéről és a Szent Koronáról szóló 2000. évi I. törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatról történő határozathozatal és zárószavazás. Avarkeszi Dezső és Varju László képviselő urak önálló indítványát T/9818. számon, az alkotmányügyi bizottság ajánlását pedig T/9818/3. számon kapták kézhez. Emlékeztetem önöket, az Országgyűlés a Házszabálytól való eltéréssel lehetővé tette, hogy a mai napon sor kerüljön a zárószavazásra is.

Varju László képviselő urat kérdezem, hogy kíván-e szólni. (Varju László: Nem.) Nem kíván a képviselő úr szólni.

Tisztelt Képviselőtársaim! Az előterjesztő előzetesen írásban jelezte, hogy a T/9818/3. számú ajánlás 1. pontját támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 335 igen szavazattal, 18 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta a támogatott módosító javaslatot.

Kérdezem önöket - mivel zárószavazásra kerül sor -, hogy elfogadják-e a Szent István államalapításának emlékéről és a Szent Koronáról szóló 2000. évi I. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot az iménti módosítással együtt. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 327 igen szavazattal, 21 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Képviselőtársaim! Soron következik a gyermekek feletti felügyeleti jogot érintő határozatok elismeréséről és végrehajtásáról, valamint a felügyeleti viszonyok helyreállításáról szóló, 1980. május 20. napján, Luxembourgban kelt európai egyezmény kihirdetéséről szóló törvényjavaslat általános vitája és a határozathozatal. Az előterjesztést T/10522. számon, a külügyi bizottság ajánlását pedig T/10522/1. számokon kapták kézhez.

Megadom a szót Hankó Faragó Miklós igazságügyi minisztériumi politikai államtitkár úrnak. Államtitkár úr!

Felszólalások:  <<  61  >>    Ülésnap adatai