Készült: 2020.10.02.00:07:09 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

254. ülésnap (2010.02.15.), 243. felszólalás
Felszólaló Mesterházy Attila (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Expozé
Videó/Felszólalás ideje 1:32


Felszólalások:  Előző  243  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MESTERHÁZY ATTILA (MSZP), a napirendi pont előadója: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Egy olyan módosítást terjesztettem az Országgyűlés elé, amelyről azt gondolom, hogy nagyon aktuális, hiszen manapság egyre több olyan jelenség tapasztalható a magyar társadalomban, ami aggasztó Magyarország jövője és a magyar demokrácia szempontjából. Erre a fajta cselekményre, ami a holokauszt tagadását jelenti, komoly ideológia szerveződött, és naponta találkozhatunk olyan eseményekkel, rendezvényekkel, amelyek ennek az ideológiának a bázisán kívánnak megjelenni, fellépni a magyar társadalomban.

Ezt a módosítót a Ház már többször tárgyalta, de valami miatt mindig elbukott a magyar parlamentben, éppen ezért most egy olyan módosítást terjesztettem az Országgyűlés elé, amely a lehető legszikárabban, legszűkebben kezeli, de mégiscsak a lényegre mutat rá, nevezetesen, hogy Magyarországon is büntethetővé kellene tenni a holokauszt tagadását. Éppen ezért a módosító indítvány kimondottan erre az egy kérdésre korlátozódik, mert a politikai vitákból arra lehetett következtetni, hogy ez az a kérdéskör, amelyet egyetlen parlamenti párt sem tagad, ennek a fontosságát mindenki elfogadja. Éppen ezért az én javaslatom most kizárólag erre koncentrálna, és a gyűlöletbeszédet vagy bármely más kérdéskört kihagyna a módosításból.

Arra kérem a tisztelt Országgyűlést és annak pártjait, hogy a politikai, pártpolitikai vitákat, érdekeket tegyék félre, és kimondottan csak az ügyet nézzék, s ennek szellemében támogassák ezt a módosítást.

Köszönöm szépen, elnök úr, a figyelmet. (Taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  243  Következő    Ülésnap adatai