Készült: 2021.04.13.18:11:54 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

68. ülésnap, 204. felszólalás
Felszólaló Dr. Ujhelyi István (MSZP)
Felszólalás oka részletes vita lezárva
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:23

Felszólalások:  <<  204  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönjük szépen, alelnök úr. Az általános vitát most lezárom. Az előterjesztéshez módosító javaslatok érkeztek, így részletes vitára bocsátásra és a részletes vitára későbbi ülésünkön kerül sor.

A Házszabály után soron következik a tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló 1996. évi XXXI. törvény, valamint az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az előterjesztést T/2238. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/2238/3. számon kapták kézhez.

A benyújtott két módosító javaslat az előterjesztés ugyanazon rendelkezését érinti, így a részletes vita egy szakaszban nyílik meg.

Megnyitom a részletes vitát az ajánlás 1. és 2. pontjaira. Kérdezem, kíván-e valaki felszólalni. (Nincs jelzés.) Sem egyet, sem többet nem látok, így a részletes vitát lezárom. Megkérdezem az államtitkár urat. (Dr. Kontrát Károly jelzésére:) Nem kíván reagálni. A módosító javaslatokról a következő ülésünkön határozunk.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény, a magyar állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény és az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az előterjesztést T/2239. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/2239/7. számon kapták kézhez.

Indítványozom, hogy a módosító javaslatok számára figyelemmel a részletes vitát egy szakaszban folytassa le az Országgyűlés. Kérdezem, egyetértenek-e ezzel a javaslattal. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen a támogatást.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés elfogadta az indítványt.

Megnyitom a részletes vitát az ajánlás 1-13. pontjaira, és megadom a szót Lamperth Mónika képviselő asszonynak, MSZP.

Felszólalások:  <<  204  >>    Ülésnap adatai