Készült: 2020.08.07.03:29:00 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

157. ülésnap, 54. felszólalás
Felszólaló Karakas János (MSZP)
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:57

Felszólalások:  <<  54  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KARAKAS JÁNOS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. A földalapú támogatásról van szó, a Fidesz Házon belül és kívül már hónapok óta riogatja, riogatta a vidéket. Hol a költségvetési hely hiánya miatti kifizetésképtelenségről beszélt, hol a “bezzeg Szlovákiában már kifizettékö volt a menő szöveg, hol fitymálták az előleg nagyságát, eljárását, vagy mint újabban felvetették, esetleg ősszel vissza kell fizetni az előleget.

Nos, ennek a hazugságáradatnak a múlt héttel vége szakadt. Persze, nem azért, mert változott az ellenzék stílusa, hiszen a mai nap is ugyanezt bizonyítja, hanem azért, mert a múlt héten megkezdődött az előleg kifizetése. Remélem, nemcsak engem kerestek meg gratuláló, biztató telefonokkal, hanem miniszter urat is, illetve mindazokat, akik szervezték az előleg kifizetését.

Először egy nyugdíjas szakember hívott, aki beszámolt arról, hogy 50 éves érettségi találkozójuk fő témája a “képzeljétek, kaptam 7,5 millió forintotö volt. Ez az illető - mint mondotta - először azt hitte, hogy vicceltek vele. Aztán bement a bankjába, és azt kérdezték tőle, hogy mikor akarja felvenni. Akkor hitte el igazán.

Ez a szakember kérte, hogy a parlament jelen fórumán is szembesítsük a fideszes politikusokat hazugságaikkal, mindazzal (Zaj, közbeszólások a Fidesz soraiból: Miről beszélsz?), hogy nincs értelme rágalomhadjárattal felesleges érzelmeket kelteni. Tehát ezért a cím.

Kérdezem a miniszter urat, vajon hányan kaptak ez idáig ilyen értesítést, és hányan számíthatnak hasonló jó hírre? Várom válaszát, miniszter úr.

Köszönöm. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

Felszólalások:  <<  54  >>    Ülésnap adatai