Készült: 2020.07.07.09:42:15 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

117. ülésnap (2000.02.08.), 87. felszólalás
Felszólaló Tóth Ferenc (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:51


Felszólalások:  Előző  87  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÓTH FERENC (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Az elmúlt napokban a parlamenti ellenzék az európai uniós normákra hivatkozva bírálta a kormányt. Az ellenzéknek elsősorban a saját háza táján kellene az európai normák betartására odafigyelnie. Az SZDSZ-szel szoros kapcsolatban álló Hit Gyülekezet vezető lelkésze, Németh Sándor rendszeresen az európai normákkal összeegyeztethetetlen állításokat fogalmaz meg. Hack Péter az első sorban bólogatott azon az előadáson, amikor a vezető lelkész lefasisztázza Portugáliát, Spanyolországot, Franciaországot, és Mitterrand volt francia elnököt a náci hitlerjugendekhez hasonlítja. De elhangzott az is: az arab előbb terrorista, aztán ember; a feketék az aktus után képtelenek felfogni, hogy gyerekük született.

Ennek ellenére Szent-Iványi István és Eörsi Mátyás közös zarándokúton vett részt a Hit Gyülekezetével. Az SZDSZ - a szoros kapcsolat ellenére - nem határolódott el a Hit Gyülekezetétől. Eörsi Mátyás szabad demokrata képviselő Bauer Miklóssal tart fenn közösen ügyvédi irodát. Bauer Miklós az ÁVH hírhedt századosa volt, és személyesen részt vett a foglyok vallatásában, az ÁVH-ról pedig tudni lehet, hogy nem az európai normák szellemében foglalkozott a politikai foglyokkal.

Tavasszal az MSZP számára még nem volt fontos az együttműködés az Európai Unió országaival, hiszen a NATO-hadműveletek vége felé korlátozni akarta a légtér- és reptérhasználatot. És mit látunk most? Az MSZP az európai normák szellemében közös képviselőjelöltet állít a Munkáspárttal Fehérgyarmaton. Azzal a Munkáspárttal, amely nyíltan kiáll a szélsőséges, antidemokratikus Milosevics és Szaddám Huszein mellett.

Kérdem ezért: milyen fényt vet Magyarországra, ha egyes ellenzéki pártok szélsőséges, antidemokratikus, európai normákkal ellentétes nézetektől nem határolódnak el? (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  87  Következő    Ülésnap adatai