Készült: 2021.05.15.06:16:30 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

40. ülésnap, 292. felszólalás
Felszólaló Mandur László (MSZP)
Felszólalás oka részletes vita lezárva
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:23

Felszólalások:  <<  292  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen, államtitkár úr. Miután további felszólalót nem látok, aki jelentkezett volna, ismételten megkérdezem, hogy kíván-e reagálni, vagy csak a határozathozatal előtt. (Dr. Hankó Faragó Miklós jelzi, hogy a határozathozatal előtt.) A határozathozatal előtt, köszönöm szépen. A határozathozatalra várhatóan a következő ülésünkön kerül majd sor.

Tisztelt Országgyűlés! Az elfogadott napirendi ajánlás szerint most azokra a részletes vitákra kerül sor, amelyeket a tegnapi ülésen az Országgyűlés már nem tudott megtárgyalni.

 

Először tehát soron következik az elmúlt rendszer titkosszolgálati tevékenységének feltárásáról és az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára létrehozásáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az előterjesztést T/541. számon, a bizottságok ajánlását pedig T/541/49. számon kapták kézhez.

Tisztelt Országgyűlés! Indítványozom, hogy a részletes vitára a törvényjavaslat szerkezeti rendjét követve három szakaszban kerüljön sor. Értelemszerűen nem nyílik meg a vita a már a bizottsági ülés során visszavont 4., 15., 20., 22., 36., 38., 46. és 53. pontokra, valamint a 3., 10., 17., 19., 27., 43. és 44. számú ajánlási pontokra sem, amelyeket előterjesztője tegnap vont vissza.

Felkérem a jegyzőt, ismertesse az egyes vitaszakaszokat.

 

Felszólalások:  <<  292  >>    Ülésnap adatai