Készült: 2020.01.20.09:57:18 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

172. ülésnap (2000.11.09.), 24. felszólalás
Felszólaló Dr. Szekeres Imre (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:27


Felszólalások:  Előző  24  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! A Széchenyi-terv jó. A Széchenyi-terv létét senki nem bírálja. Egy kérdés van: az annak megvalósításához szükséges pénz a 2001-es és a 2002-es költségvetésben be van-e tervezve? Van-e ilyen sor a költségvetésben, hogy a Széchenyi-terv megvalósítása? Nincs.

Kettő: szeretném teljesen világossá tenni, és ismét elmondani, hogy mit hiányoltam. Ötven megkerülő út, amely elengedhetetlen az országban - nyoma sincs; 4-es, 6-os út Alföld és Dél-Dunántúl vonatkozásában - nyoma sincs; M0-s fejlesztése, amely megoldaná a két országrész kapcsolatát - nyoma sincs, mármint a költségvetésben.

Egyébként szeretek internetezni, még a Széchenyi-tervre is ráklikkeltem. Egy idő után persze elálmosodtam rajta, mert azt kerestem minden egyes pontjában, hogy mi mennyibe fog kerülni, és mire van mennyi fedezet.

 

(8.30)

 

Az a probléma, hogy ez nincs megtervezve, ez a pénz nincs, a költségvetés nem kíván ilyen célokra pénzt fordítani. Márpedig akkor a Széchenyi-terv kiváló propagandafogás maradhat, csak az égadta világon nem fog belőle semmi megvalósulni, pedig egyébként jó lenne, ha megvalósulna.

Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  24  Következő    Ülésnap adatai