Készült: 2020.02.28.02:08:07 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

203. ülésnap (2005.03.01.), 154. felszólalás
Felszólaló Dr. Gombos András
Beosztás környezetvédelmi és vízügyi minisztériumi politikai államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:39


Felszólalások:  Előző  154  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. GOMBOS ANDRÁS környezetvédelmi és vízügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. A 3-as ajánlással kapcsolatban, amiről Horváth képviselő úr volt szíves az előbb ismételten érvelni, úgy gondolom, hogy az előterjesztés lényegesen jobb megoldás, mint a módosító indítványban javasolt megoldás, hiszen a c) pont azt mondja, hogy “a kibocsátási egységek kereskedelme (forgalma)ö. Ön nagyon jól elmondta, hogy a kereskedelem egy adásvételi aktus, amikor valamit valamiért odaadok. De lehetnek olyan részei, lehet olyan kiskaput találni, amikor forgalom gyanánt működik, és nem adásvételi szerződés keretében, mondjuk, ajándékozás formájában. És az ajándékozást vagy a kiskapuk kizárását próbálta szolgálni ez a “forgalomö megjelölés, ez egyértelműsítette, hogy mindenféle forgalomra vonatkozik ennek a törvénynek a hatálya, nemcsak a kereskedelemre, nem csak a valamit valamiért viszonylat esetére vonatkozik.

Ami a Pap János képviselő úr által említett 8. § (2) bekezdésében lévő pontosítást illeti: elmondtam, hogy az ön által jegyzett módosító indítvány, úgy gondolom, nem tisztázta volna ezt a kérdést. Még egyszer mondom: összességében van az országnak egy kvótája, és ennek körülbelül a 40 százaléka tartozik a 2003. évi 87. irányelv hatálya alá, a többi pedig az ország egyéb elszámolási kötelezettségét tartalmazza, illetve arra szolgál, hogy adott esetben az új belépők kielégítésére is nyilván valamilyen módon sort kell keríteni.

Ugyanakkor szeretném megígérni a képviselő úrnak, hogy a szakértőkkel ezt a pontot is meg fogom vizsgáltatni, és amennyiben úgy ítélik meg a jogi szakértők - én nem vagyok jogász, nyilván jogászokkal kell megvizsgáltatni -, hogy valamilyen pontosítás indokolt, akkor természetesen ezzel a pontosítással szívesen előállunk, és amennyiben úgy gondolja a képviselő úr, hogy a szakértőkkel akar konzultálni, állunk rendelkezésére ebben a kérdésben.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  154  Következő    Ülésnap adatai